13 februarie – Ziua Mondială a Radioului. La mulţi ani radiourilor din toată lumea!

Ziua de 13 februarie a fost stabilită de UNESCO drept Ziua Mondială a Radioului (World Radio Day – WRD), pentru a atrage atenţia asupra importanţei extraordinare a acestui mijloc de comunicare, fără de care mulţi oameni nu ar avea acces la informaţii.

Obiectivele acestei zile sunt orientate spre conştientizarea marelui public şi a mass-media asupra importanţei radioului, spre facilitarea accesului la informaţii prin intermediul radio, spre creşterea şi dezvoltarea reţelelor de transmisie şi spre cooperarea internaţională între radiodifuzori.

Ideea celebrării Zilei mondiale a radioului a venit din partea Academiei Spaniole de Radio. Delegaţia Permanentă a Spaniei la UNESCO a prezentat propunerea, în mod oficial, la cea de a 187-a sesiune a Comitetului Executiv al UNESCO, din septembrie 2011. La 3 noiembrie 2011, în cadrul celei de-a 36-a Conferinţe generale a UNESCO, a fost aprobată înfiinţarea Zilei mondiale a radioului, potrivit site-ului diamundialradio.org.

În România, la 1 noiembrie 1928, ora 17:00, se inaugura, cu apelul „Alo, Alo aici Radio Bucureşti, România”, postul naţional de radio.

La mulţi ani radiourilor din toata lumea!

De același autor

Related Articles