Regal de teatru la Palatul Cultural din Reşiţa cu ocazia festivalului „Scena ca o stradă”, ediția 2017

198

Festivalul de teatru „Scena ca o stradă”  ediția 2017, începe vineri  10 februarie, ora 17,30, când va avea loc în foaierul Palatului Cultural deschiderea oficilă.

Începând cu ora 18 Teatrul de  Artă  Deva prezintă  spectacolul  „Scrisori de dragoste către o prințesă chineză” sau  „Cum am dresat un melc pe sânii tăi”, de Matei Vişniec, regia artistică Ofelia Popii.

De la ora 20,30 Teatrul de Vest Reșița  prezintă Premiera pe țară „Migraaaaanți” sau „Suntem prea mulți pentru nenorocita asta de barcă”, un text de Matei Vișniec, regia Ovidiu Caița, scenografia Oana Cernea.

Din categoria altor activități de festival, tot vineri 10 februarie, de la ora 14, va avea loc vizionarea filmelor de scurt metraj, realizate de Sabin Dorohoi, a cărui prezență va face o deosebită bucurie cinefililor.

Timp de 11 zile, cât durează festivalul, spectatorii vor vedea 22 de reprezentații naționale și internaționale, lansări de carte, expoziții de pictură și workshopuri cu profesori universitari din şcolile de teatru din țară  pentru ca tinerii să afle primele taine ale acestei meserii de suflet. Această ediţie a festivalului este una extrem de complexă asigurând iubitorilor de artă toate variantele necesare pentru a mulțumi pe fiecare. Trebuie subliniat faptul că există și o zi dedicată memoriei marelui actor George Drăgulescu, dar și o zi pentru  cei  mici, astfel „Ziua Internațională a cititului împreună”, 16 februarie, va fi sărbătorită împreună cu cei mici, cu părinții lor și Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici”.Cu acest prilej se vor  citi povești pe scenă și după aceea cei mici sunt invitaţi  un spectacol de teatru pentru copii.

Invitatul de onoare al festivalului este dramaturgul Matei Vișniec, ceea ce reprezintă o mare onoare pentru Banatul de Munte.

Programul festivalului „Scena ca o stradă”  se găsește pe pagina www.teatruldevestresita-cs.ro și pe site-ul și pagina de facebook Radio Reșița.

Anca Bica Bălălău