Un băieţel, în vârstă de cinci ani din Turcia, care a suferit de o afecţiune banală, a murit după ce medicii nu au reuşit să îi detecteze afecţiunea.

Băieţelul, care a suferit de artrită, a fost diagnosticat greşit de mai bine de 20 de ori într-o perioadă de doi ani, iar familia lui afirmă că medicii l-au trimis acasă cu Calpol şi Ibuprofen de fiecare dată, ei crezând că suferă de o gripă banală. În ciuda stării sale, Kaden a continuat să meargă la şcoală şi să înveţe foarte bine, dar starea lui se deteriora văzând cu ochii din cauza afecţiunii care îi distrugea treptat cartilajul.

Familia băieţelului a decis să meargă din nou la un control, iar de această dată medicii au reuşit să îi pună diagnosticul corect. Kaden a decedat la scurt timp după ce a fost diagnosticat din cauza bolii care i-a distrus deja corpul, în ciuda tratamentului care părea să aibă efect. Părinţii băieţelului, Caitlin Tattersall şi Lee Hadfield au sesizat autorităţile, iar acum aşteaptă finalizarea anchetei pentru a-i trage la răspundere pe cei vinovaţi.

Daiana Roşca