Copii, părinţi, specialişti şi poliţişti, uniţi „for a better internet”!

68

Milioane de oameni folosesc internetul zilnic pentru a accesa informaţii, tranzacţii online, e-mailuri, jocuri sau muzică. Din păcate, există şi oameni care profită de tot acest trafic.

Uniţi pentru un Internet mai bun! Acesta este sloganul sub care se desfăşoară în acest an, Ziua Siguranţei pe Internet, un eveniment de anvergură europeană, în scopul promovării utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei, mai ales în rândul copiilor şi adolescenţilor. Ei sunt printre cei mai mari consumatori de internet, chat online, messenger. Însă, în afara informaţiilor interesante şi a multitudinii de jocuri, internetul este plin şi de informaţii inadecvate şi de pericole, iar copiii pot fi expuşi intenţiilor răuvoitoare ale unor persoane, spune specialistul în drept şi psihologia victimei, Cristina Buliga:

„Pedofilii intră în reţelele de jocuri online unde sunt cei mai mulţi copii. Sunt racolaţi astfel băieţi de 7-8 ani. fetele, de cele mai multe ori sunt abordate foarte uşor prin reţeaua facebook. Internetul este un pericol la ora actuală.”

Părinţii au rolul principal în prevenirea pornografiei infantile, iar accesul la internet ar trebui controlat de către aceştia, spun psihologii, dar şi poliţiştii.

(Sebastian Dragomir)