HC Adrian Petrea Reșița este istorie. Echipa se va retrage din Liga Naţională de handbal masculin

152

HC Adrian Petrea Reșița nu va termina acest sezon competițional și se va retrage din Liga Națională.

Chiar dacă a făcut eforturi mari pentru a găsi o modalitate ca echipa de seniori să continue până la final, Mihai Rohozneanu a susținut aseară, 2 februarie , o conferință de presă prin care a anunțat că, mai mult ca sigur, gruparea se va retrage din campionat.

În aceste condiții, partida de mâine, cu fostul antrenor al Reșiței, cel care poartă și numele echipei, Adrian Petrea, care în acest moment este tehnicianul celor de la Dunărea Călărași, a fost anulată.

Este un moment neplăcut pentru noi în ideea în care trebuie să anunțăm că nu facem deplasarea la Călărași și în proporție foarte mare, echipa de seniori se retrage din Liga Națională. Eu am încercat tot ce a ținut de mine să găsesc sprijin pentru a duce mai departe proiectul nostru. Nu am reușit. Îmi asum vina acestui eșec. Le mulțumesc tuturor care au fost alături de mine și încep cu Cristi pentru că el a fost principalul susținător al nostru din punct de vedere financiar, celorlalți sponsori și bineînțeles colegilor mei, care au crezut în mine și în ceea ce facem, dar din păcate i-am dezamăgit și nu am reușit să duc mai departe ce ne-am propus, adică să terminăm sezonul din Liga Națională. Posibilitățile să rămânem în ligă sunt minime. Nu cred că până joi se întâmplă vreo minune încât să găsească cineva o soluție să schimbe situația noastră.

Bani să mergem în deplasări avem, dar nu avem bani să susținem salariile. După discuția pe care am avut-o cu Cristi nu avem garanția că va putea rezolva această situație pe termen scurt și mediu. 100% la Călărași nu mergem, asta putem să anunțăm la momentul acesta. Ieri am avut o discuție cu Cristi și a spus că mergem mai departe, iar astăzi m-a anunțat că vrea să vorbească cu mine și mi-a spus că nu mai poate garanta că se pot plăti salariile până în vară. Ținând cont de faptul că noi avem restanțe, mi-e greu să gestionez situația”, a declarat Mihai Rohozneanu.