[VIDEO] Incidente la protestul din faţa Guvernului! Protestatarii au aruncat petarde şi fumigene, iar jandarmii au ripostat

Peste 100.000 de persoane au protestat în Piaţa Victoriei din capitală.

Manifestaţia paşnică a denegerat însă aseară târziu, după ce s-a aruncat în jandarmi cu petarde, cu bucăţi de gheaţă, cu sticle şi chiar cu tomberoane de gunoi. Incidentele au fost soldate cu patru răniţi care au fost transportaţi la spital. 20 de persoane au fost reţinute şi duse la secţia de Poliţie pentru verificări.

UPDATE

ORA 01.23

Protestul din Piaţa Victoriei din Capitală, la sediul Guvernului, s-a încheiat după ce mai mulţi protestatari, un grup izolaţ au aruncat cu obiecte şi petarde în jandarmi, care au intervenit şi i-au dispersat.

ORA 23.13

Protestul de la Bucureşti continuă în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului, în ciuda unor incidente între jandarmi şi unii protestatari, care au aruncat cu petarde şi sticle în reprezentanţii forţelor de ordine. Marea majoritate a celor din piaţă au scandat “Fără violenţă!”.

O parte dintre protestatari, grupaţi în zona Calea Victoriei, continuă să arunce cu petarde şi obiecte către efectele Jandarmeriei, în timp ce majoritatea oamenilor fac apel la calm.

Protestul este scindat între cei care strigă “Fără violenţă!” şi cei care scandează “Jandarmeria apără hoţia!”.

Câţiva protestatari din Piaţa Victoriei au aruncat petarde şi fumigene către dispozitivul de jandarmi din faţa sediului Guvernului, forţele de ordine ripostând cu gaze lacrimogene.

O persoană a leşinat lângă gardul de protecţie instalat de jandarmi şi a fost preluată pentru îngrijiri medicale.

Majoritatea celor aflaţi în faţa Guvernului au strigat că nu sunt de acord cu folosirea petardelor şi a fumigenelor.

S-au aprins fumigene şi torţe şi se aruncă diverse obiecte din mulţime. Forţele de ordine ripostează cu gaze lacrimogene. Jandarmii au ridicat gardurile în încercarea de a-i ţine la distanţă pe protestatari.

Jandarmeria Capitalei face apel către toţi participanţii la protestul din Piaţa Victoriei să părăsească zona pentru că asupra forţelor de ordine s-au exercitat violenţe şi se vor folosi materialele din dotare, a declaraţ Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

”Facem un apel la calm şi la respectarea indicaţiilor forţelor de ordine! Violenţa şi folosirea materialelor pirotehnice se situează în afara legii! Rugăm cetăţenii care manifestă paşnic să se distanţeze de grupurile de persoane care folosesc materiale pirotehnice şi aruncă cu obiecte contondente în direcţia jandarmilor. Nu îngreunaţi intervenţia forţelor de ordine pentru restabilirea ordinii publice!”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

FOTO:AGERPRES

Cele mai citite

Related Articles