Topul celor mai buni sportivi din Caraș-Severin provoacă dispute

118

Antrenorul emerit de lupte și membru în Biroul Federal al Federației Române de Lupte, Adrian Dacica s-a arătat nemulțumit de modul în care s-a întocmit în acest an, clasamentul celor mai buni 10 sportivi din județul Caraș – Severin. Acesta a prezentat în fața presei o hotărâre de guvern, 1447/2007conform căreia: “Rezultatele obținute într-un an nu se premiază decât o singură dată”.

Topul celor mai buni sportivi din județ creează tensiune deoarece pe prima poziție, se află în 2016, trei sportivi, dintre care doi atleți participanți la Jocurile Olimpice și luptătoarea Diana Franț, campioană mondială la lupte pe plajă. Dacica crede că nu este normal ca sportivii să fie premiați de două ori consecutiv pentru un rezultat.

Știu că înainte existau niște criterii după care se alcătuia clasamentul sportivilor și conform unei hotărâri de guvern, mai precis hotărârea de guvern 1447/2007, rezultatele obținute într-un an nu se premiază decât o singură dată. De ce am spus lucrul acesta? Pentru că eu consider că acest clasament nu a fost întocmit fair-play . Au participat 3 atleți, fără să chemi pe nimeni din partea autorităților locale. Chiar am văzut în presă că domnul director era puțin dezamăgit că noi nu ne vom implica, dar cred că atâta timp cât sunt bani publici, ar fi trebuit să primim o invitație și cred că și presa, cum bine știm, participa la alcătuirea clasamentului celor mai buni sportivi. Din păcate în ultimul timp acest clasament se face cu ușile închise”, a declarat Adrian Dacica.

La rândul lui, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Cătălin Hogea, a susținut o conferință de presă în care a declarat că topul nu a fost făcut niciodată cu ușile închise. Referitor la prima poziție din top, Hogea spune că în 2015, Marius Cocioran și-a făcut baremul pentru olimpiadă și era normal să fie pe locul I, iar în 2016, pentru că a participat la olimpiadă este și campion național și a sacrificat foarte multe competiții pentru a ajunge în elita atletismului. ”Marius nu va fi premiat și a treia oară dacă nu merită”, a spus Cătălin Hogea.

Nu mi se pare normal să fiu direct atacat. Nu au fost discuții până acum pe acest top, iar după 2 săptămâni de la apariția lui, ieri am fost atacați toți cei care am făcut acest top. Nu facem topul cu ușile închise. De când sunt eu director nu am invitat presa în niciun an. Nici în anii trecuți la întocmirea topului nu au participat reprezentați ai primăriei sau ai Consiliului Județean ci doar oameni din sport. Ieri s-a spus că se folosesc bani public. Este adevărat. An de an, după ce am întocmit acest top am încercat să ne atragem parteneri care ne pot ajuta în premierea sportivilor. Am avut o discuție după întocmirea topului cu domnul profesor Dacica, i-am explicat cine a făcut topul și cum am ajuns la acest rezultat. I-am spus că cei doi directori de la CSM și CSS, au venit cu rezultatele și cu grila de puncte pe care noi o folosim de ani de zile și am ajuns la aceste rezultate”, a declarant Hogea la conferința de presă.