Ape tulburi în Caraş-Severin: Peste 75% din pescarii amatori nu şi-au plătit contribuţiile pentru 2017 din cauza unui… zvon

Situaţie fără precedent la AJVPS Caraş-Severin.

Din totalul celor 4.500 de pescari amatori înscriși în asociație, nici jumătate nu si-au achitat cotizațiile până în prezent. (n.r. din 4.500 au plătit puţin peste 1.500). Îndemnati de legea Dragnea care vizează anularea taxei de pescuit de la 1 Februarie, amatorii acestui sport  au ales sa nu-si mai plătească cotizațiile.

Conducerea AJVPS spune că, pescarii au înteles greșit acest lucru şi riscă să fie excluși din asociație dacă nu îşi achită contravaloarea permisului ANPA de 30 de lei si accesul la resursa de apă de 70 de lei, cu o bonificaţie de 10 lei până la 15 Februarie, termenul limită cu tot cu reducere.

Amintim că, una din cele 102 taxe eliminate de Legea Dragnea de la întâi februarie, a fost greşit înţeleasă de către pescarii amatori din judeţ, a declarat pentru Radio Reşiţa Tima Andrei – vicepreşedintele pe problemele cu pescuitul de la nivelul asociaţiei judeţene, fapt care a redus drastic numărul membrilor cotizanţi.

Conducerea AJVPS face un apel şi recomandă pescarilor amatori înscrişi să îşi plătească cotizaţiile aferente permisului ANPA şi accesului la prima sursă de apă pentru 2017 până la data de 15 Februarie, în caz contrar aceştia riscând chiar să fie excluşi din asociaţie:

Tima Andrei a mai subliniat pentru Radio Reşiţa că singura taxă care nu se mai plăteşte de la 1 Februarie este cea de arendă în valoare de 2 lei pe care asociaţia o plătea pentru fiecare pescar în parte şi pe care asociaţia o extrăgea din cotizaţia anuală. (Hardy Cvoica)

3 COMENTARII

  1. Placerea e de partea mea ca pot veni in ajutorul PESCARILOR fata de abuzuri facute cu stiinta sau nu ,de catre cei care au fost alesi sa-i conduca .

  2. DEZINFORMARE din partea AJVPS .Iata mai jos Raspunsul OFICIAL al ANPA de care ddomnul TIMA ANDREI nu tine cont , voit su din NESTIINTA

    Referitor : eliberare permis de pescuit recreativ pentru anul 2017.

    Stimate domn,

    Ca urmare a petiţiei dumneavoastră, înregi strată la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură cu nr.103 / 09.01.2017, vă comunicăm următoarele:
    Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale se face în baza permisului de pescuit recreativ eliberat numai de către asociaţiile de pescari sportivi, persoane juridice nonprofit legal constituite, conform Ordonanţei de Urgenţă nr.85 /2016 care modifică şi completează O.U.G nr.23 / 2008 privind pescuitul şi acvacultura, art. 23(1 ).
    2. Conform prevederilor Legii nr.1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, art.X, pentru eliberarea permiselor de pescuit recreativ/ sportiv nu se mai percep taxele şi tarifele impuse de catre H.G. nr. 1016/2008 privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură(taxa de 30 lei).
    Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi site-ul A.N.P.A., unde aveţi afişat un tabel cu asociaţiile de pescari sportivi la nivel naţional.

    Cu stimă,

    PREŞEDINTE .
    Dr. lng. Nicolae DIMULESCU

    • azi o clarificăm, că nu e ok ce spune AJVPS din cauza unor interese sau cine ştie…? ms de sesizare

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles