Terenul de fotbal din staţiunea Băile Herculane, o cauză pierdută

Consiliul Local al oraşului Băile Herculane s-a reunit în această după-amiază într-o şedinţă de îndată, singura temă fiind soarta terenului de fotbal din oraşul de pe Valea Cernei. După mai bine de o oră de discuţii asupra sentinţelor judecătoreşti definitive şi a documentelor care au stat la baza emiterii acestor hotărâri, aleşii locali au ajuns la concluzia că este aproape imposibil ca terenul de fotbal să ajungă în proprietatea oraşului de pe Cerna.

Astfel, conducerea administraţiei publice locale va pune cât mai curând în practică decizia executorului judecătoresc de eliberare a terenului, prin ridicarea celor două porţi de fotbal, două vestiare şi gardul împrejmuitor al terenului. De asemenea, consilierii locali au propus ca primarul şi viceprimarul să stabilească o întâlnire cu actualul proprietar al terenului – o persoană fizică din Piteşti – pentru a discuta posibilitatea rezolvării acestei probleme pe cale amiabilă.  După cum s-a precizat în cadrul şedinţei, în Planul Urbanistic General al oraşului Băile Herculane – care va fi definitivat şi aprobat în acest an – în această zonă este prevăzut terenul de fotbal, astfel că terenului nu i se poate schimba destinaţia.

Terenul de fotbal a fost în amenajat la începutul anilor 1980, când fosta Asociaţie Sportivă PROGRESUL a cumpărat parcelele de teren de la deţinătorii lor de atunci, însă după anul 1990 nici asociaţia şi nici Primăria nu s-au intabulat cu acest teren, astfel că deţinătorii parcelelor au profitat de acest viciu şi le-au valorificat, ajungând în posesia actualului proprietar. Toate procesele deschise de administraţia locală pentru recuperarea terenului de fotbal au eşuat, în prezent fiind epuizate toate căile de atac în instanţă.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles