Chapecoense a disputat primul meci după tragedia aviatică din Columbia

327

Chapecoense a disputat primul său meci după tragedia aviatică din Columbia, produsă pe 28 noiembrie, în care și-a pierdut 71 dintre cele 77 de persoane aflate la bordul aeronavei, printre care și majoritatea jucătorilor acestei echipe braziliene de fotbal.

Cu un nou lot de jucători, format în mai puțin de două luni, Chapecoense a întâlnit sâmbătă, pe teren propriu, campioana en titre a Braziliei, Palmeiras, într-o partidă amicală încheiată la egalitate, 2-2, însă rezultatul a fost mai puțin important.

Evenimentul a fost unul încărcat de emoții, primele lacrimi fiind vărsate cu o oră înaintea fluierului de start, când cei trei fotbaliști care au supraviețuit accidentului aviatic, portarul Jackson Follman, căruia i-a fost amputat parțial piciorul drept, și fundașii Alan Ruschel și Neto, au intrat pe teren pentru a primi Cupa Suamericana.

Toți spectatorii prezenți în tribunele Arenei Conda din orașul Chapeco s-au ridicat în acel moment în picioare, scandând la unison “Campionii au revenit” și “Vamos, Vamos Chape”, strigătul de luptă al suporterilor acestui mic club din sudul Braziliei.

Un alt moment emoționant l-a reprezentat intrarea pe gazon a soțiilor jucătorilor decedați, care au primit, în lacrimi, medaliile atribuite soților lor. Ele s-au alăturat apoi celor trei supraviețuitori, pentru un tur de onoare, însă unora dintre soții le-a fost greu să-l parcurgă, prăbușindu-se sub greutatea emoțiilor.

În minutul 71 al jocului, spectactorii s-au ridicat iarăși în picioare pentru nouă o salvă de aplauze în onoarea celor 71 de victime ale tragediei care a avut loc în apropierea orașului columbian Medellin, unde Chapecoense se deplasa pentru a disputa prima manșă a finalei Cupei Sudamericana, în compania echipei locale Atletico Nacional.

După accidentul aviatic, la cererea clubului columbian Atletico Nacional, “Chape” a fost desemnată de Confederația sud-americană de fotbal drept câștigătoare a Cupei Sudamericana.

Toate încasările obținute cu ocazia meciului amical dintre Chapecoense și Palmeiras vor fi donate familiilor victimelor accidentului aviatic din Columbia.

AGERPRES