Mărturii după incendiul din Bamboo: „Am văzut Colectiv în faţa ochilor”

87

Mai mulţi tineri care se aflau în clubul Bamboo au povestit cum au reuşit să se salveze din incendiu, unul dintre aceştia precizând că a văzut Colectiv în faţa ochilor. O altă tânără susţine că a fost nevoită să sară un gard de doi metri pentru a scăpa din calea flăcărilor.

Corina se afla în club în momentul izbucnirii incendiului şi le-a povestit anchetatorilor momentele de panică din momentul în care au fost anunţaţi că incinta va fi cuprinsă de flăcări.

“După o durată de 40 de minute a luat foc toată incinta clubului, iar noi eram în curte, pe o terasă, în aer liber. Se fuma, dar nu cred că ar fi fost acesta motivul incendiului, pentru că a fost un incendiu de proporţii atât de mari încât nu ar fi putut fi de la ţigări. Eu când s-au aprins luminile şi s-a stins muzica, am auzit doar ”evacuare”. Nu se vedea nimic în incinta sălii. Jos, la nivelul nostru, nu era niciun fum. Fumul ieşea pe sus, la sistemul de aerisire, aerul condiţionat, deci de undeva din tavan. Toată lumea acolo fugea disperată. Eu eram în stare de ţoc pentru că nu înţelegeam de unde a pornittoată zarva, pentru că toată lumea ţipa ”ieşiţi afară”. În momentul în care s-a aprins lumina noi am crezut că este doar o altercaţie între băieţi, poate cu cuţite. Apoi a zis cineva din spate că ia clubul foc. Înăuntru era doar un pic de fum. Flăcările au fost undeva la 20 de minute, într-adevăr a luat amploare”, a povestit Corina după audieri.

42 de persoane au ajuns la spital în urma incendiului din clubul Bamboo, zece dintre acestea fiind internate. 32 de persoane au părăsit spitalul după examinarea medicilor, notează mediafax.ro.

Mai multe mărturii AICI