CARAȘ-SEVERIN 2017-2018: Opt unități de învățământ din mediul rural se vor desființa

1227

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin 8 unități de învățământ se vor desființa anul viitor.

,,La solicitarea autorităților locale s-a propus desființarea a 5 grădinițe, 2 școli primare și una gimnazială. De asemenea grădinița cu program normal numărul 1 Oțelu-Roșu trece ca structură cu la grădinița cu PP din Oțelu-Roșu, iar școala gimnazială Zlatița se transformă în școală primară. Secția Clubului Sportiv de pe lângă Liceul din Oțelu Roșu trece ca și structură la Clubul Sportiv Școlar Oțelu-Roșu’’- a precizat pentru Radio Reșița, inspectorul școlar general, Adrian Doxan.

Printre școlile care vor fi desființate se numără: școala gimnazială “Kocea Angelcovici” Liubcova, grădinița cu program normal ,,Zorile’’ care aparține de Copăcele, grădinița cu program normal Sadova Veche și școala din Sadova Nouă, școala primară ”Tudor Murgu” Nicolinţ și grădinița cu PN Nicolinț, grădinița cu PN Șcăiuș și cea din Remetea Pogonici.

Majoritatea unităților de învățământ care nu vor mai funcționa începând cu anul viitor se află în mediul rural și vor fi închise din cauză că nu au suficienți elevi.

sursa foto: Telegraf Online Constanța

Andreea Lupșa