Copiii din Caraș-Severin născuți după 2011 beneficiază de sprijin financiar din partea Guvernului

919

Copiii născuți după data de 9 februarie 2011 vor beneficia de un ajutor financiar în valoare de 500 de euro din partea statului, bani pentru educație.

Conform informațiilor furnizate de către Evidența Populației Caraș-Severin, în județ sunt peste 15.000 de copiii în această situație și o medie de 2.500 de copii pe an.

Indemnizația în valoare de 500 de euro trebuia acordată încă din anul 2011, atunci când a intrat în vigoare,  însă guvernele aflate la conducere au amânat aplicarea legii. Guvernul Grindeanu a anunțat că pentru a primi banii, părinții trebuie să deschidă un cont la Trezoreria Statului pe numele copilului și numai acesta va putea retrage banii după vârsta de 16 ani pe care îi va cheltui numai pentru educație.

Andreea Lupșa

5 COMENTARII

  1. Ghici.ghicitoarea mea.Oare cine trebuie sa-si asume grija pentru viitorul tarii? Fara discriminare.

  2. Discriminare ….fiul meu daca este acum in clasa a IIIa si este nascut in 2007 nu beneficiaza …..de ce ? Astia nu mai au nevoie sa fie ajutati ,,astia nu trebuie educati ? Lege prost gandita si prost aplicata !!!

      • Corect ! A intrat in vigoare in 9 februarie 2011 dar trebuia sa cuprinda toti copiii care urmeaza cursurile unei scoli ,indiferent de varsta fiindca oricum de acei bani urma sa se foloseasca la 16 ani si doar cei care au depasit aceasta varsta sa nu mai beneficieze.Asa ar fi fost normal !

Comentariile sunt închise.