Câinele care nu şi-a lăsat stăpânul să moară îngheţat

O dovadă în plus: câinele este cel mai bun prieten al omului. Un bărbat din Statele Unite a fost salvat de la moarte de căţelul lui. Omul căzuse în zăpadă, se rănise şi ar fi intrat în şoc termic dacă patrupedul nu s-ar fi aşezat pe el ca îi ţină de cald.

În seara de Revelion, Bob, fără să ştie că va urma o noapte de coşmar, a ieşit după lemne. Bărbatul, în vârstă de 64 de ani, avea doar pijamalele pe el, îmbrăcăminte nepotrivită pentru gerul de afară. Ghinionul a fost că a căzut şi şi-a fracturat gâtul. A strigat după ajutor, însă nu i-a fost de foloş dat fiind faptul că cel mai apropiat vecin se afla la o distanţă de aproximativ 400 de metri. Singurul care l-a auzit a fost câinele său, Kelsey, un golden retriever în vârstă de cinci ani.

Animalul şi-a acoperit stăpânul şi a lătrat toată noaptea. După 20 de ore, bărbatul a fost găsit inconştient de vecinul lui, alarmat de zgomot, scrie digi24.ro.

Dr. Chaim Colen: „Nu cred că ar mai fi fost în viaţă dacă nu era căţelul. Căţelul i-a ţinut de cald. I-a ţinut extremităţile calde. Nu avea degerături. În acea noapte erau minus 5 grade Celsius”.

Bob va urma un program de fizioterapie pentru a se recupera.

De același autor

Related Articles