Din 15 ianuarie Radio Timişoara se aude pe FM, de pe Parâng

Ziua Culturii Naţionale a adus postul regional din viitoarea Capitală Culturală Europeană în difuzoarele locuitorilor din zona Văii Jiului, pe FM 101,5 MHz.

Radio Timişoara se putea asculta în judeţul Hunedoara aproape exclusiv pe unde medii, iar în Petroşani şi împrejurimi recepţia terestră era posibilă numai cu radiouri selective şi în zone fără perturbaţii radioelectrice.

Cele mai apreciate emisiuni ale postului, inclusiv cele matinale, „Pop-matineu” sau emisiunile de folclor de seara, pot fi acum audiate la o calitate tehnică superioară în zona Văii Jiului, pe 101,5 MHz. Ştiri şi informaţii din zonă au apărut în emisiunile transmise exclusiv pe FM încă de când au început testele de emisie, iar din 15 ianuarie, odată cu startul oficial, evenimentele de aici se vor regăsi în toate programele de actualităţi ale Radio Timişoara. Emiţătorul de pe Parâng acoperă în bune condiţii atât oraşele Petroşani, Vulcan, Lupeni, Uricani şi Petrila, cât şi cea mai mare parte din şoselele zonei, inclusiv din cea spre Haţeg şi mai departe spre Sarmizegetusa. Vor fi pe noua frecvenţă informaţii de trafic, dar şi privitoare la turismul din zonă, la Straja şi în Parcurile Naţionale Retezat sau Defileul Jiului.

Punerea în funcţiune a emiţătoarelor FM a deschis în ultimii ani un nou drum pentru Radio Timişoara, permiţând o informare continuă, pentru a afla ce se întâmplă în vestul ţării, chiar şi la acele ore la care pe unde medii sunt transmise programe în limbile minorităţilor. Primul pas a fost făcut la Timişoara, s-au adăugat apoi emiţătoarele de la Coşeviţa şi Arad, recepţionabile în estul judeţului Timiş şi pe Valea Mureşului. Noul emiţător de pe Parâng continuă acest demers.

Indiferent dacă locuiţi în această zonă, mergeţi la schi sau pe munte, nu uitaţi să aveţi de acum un radio acordat pe 101,5 MHz. Audiţie plăcută!

De același autor

Related Articles