Steaua domină autoritar Liga 1, după transferurile din iarnă

85

Perioada de mercato în Liga 1 este în plină desfășurare, dar majoritatea echipelor preferă să aducă jucători liberi de contract. Singura excepție este Steaua, care a plătit deja două milioane de euro pe Denis Alibec, l-a adus pe Gnohere în schimbul a 250.000 de euro, iar finanțatorul “roș-albaștrilor” a dezvăluit că după ultimele noutăți din scandalul cu Armata e gata să mai investească niște bani în transferuri de jucători.

Astfel, trupa patronată de Gigi Becali are, la fel ca și în startul lui 2016, cel mai bine cotat fotbalist din Liga 1. Mai mult, “roș-albaștrii” domină primul 11 al celor mai scumpi jucători din competiția internă.

Conform celor de la transfermarkt.de, fotbalistul cu cea mai bună cotă de piață din Liga 1 este Denis Alibec, care este evaluat la 2,5 milioane de euro, cu 800.000 de euro mai mult decât anul trecut în aceeași perioadă, când ocupa doar un modest loc 10 în această ierarhie.

Topul era condus atunci de Fernando Varela, a cărui cotă era de 3,5 milioane de euro. Podiumul era completat de Constantin Budescu (3 milioane de euro) și Alexandru Chipciu (2,5 milioane de euro), iar până la locul 10 inclusiv se regăseau doar jucători de la Astra și Steaua.

Cei mai bine cotați jucători din Liga 1 în ianuarie 2016

În 2017, lucrurile s-au mai schimbat puțin. Steaua are în continuare 5 din cei mai bine cotați 10 fotbaliști ai competiției interne, Astra și Viitorul câte doi, iar Dinamo unul singur. De precizat însă că unul dintre cei 2 jucători ai Astrei este Junior Morais, fotbalist care s-a înțeles deja cu formația patronată de Gigi Becali și a semnat un contract valabil din vară cu roș-albaștrii. Fotbalistul cu cea mai mare creștere a cotei a fost Răzvan Marin, de la Viitorul (de la 750 de mii de euro la 2 milioane).

Cei mai bine cotați jucători din Liga 1 în ianuarie 2017

Și în ceea ce privește un prim 11 al celor mai bine cotați jucători din Liga 1, Steaua domină copios ostilitățile. Într-un sistem cu doi atacanți, roș-albaștrii au 6 reprezentanți, plus Junior Morais. Dacă luăm în considerare că Răzvan Marin și Țîru sunt doi jucători pentru care Steaua a insistat în ultimele 6 luni și pe care Becali îi doreşte, până la finalul perioadei de mercato formația roș-albastră ar putea avea 9 din cei 11 “titulari”.

Cel mai scump prim “11” – 4-4-2

Lucrurile se schimbă puțin dacă sistemul pe care îl folosim este cel cu un singur atacant. Astfel, din echipă ar dispărea Harlem Gnohere, iar în locul său și-ar face apariția dinamovistul Palic, a căruit cotă este în prezent de 1 milion de euro.

Cel mai scump prim “11” – 4-2-3-1

Din vara lui 2016 și până în prezent, Steaua a plătit nu mai puțin de 6 milioane de euro pentru transferurile a 10 jucători. Cel mai scump a fost Denis Alibec (2 milioane de euro), în timp ce Wilfred Moke a fost cel mai ieftin (150 de mii de euro).

Cu toate astea, suma a reprezentat mai puțin decât au încasat vicecampionii din transferul lui Nicușor Stanciu la Anderlecht. Belgienii au plătit în schimbul mijlocașului 7.8 milioane de euro, iar Steaua ar putea primi încă două milioane în funcție de performanțele internaționalului român în Belgia.

Restul celor 13 formații din competiția internă au plătit 185 de mii de euro pe transferuri de jucători, adică cu 35 de mii de euro mai mult decât a plătit Steaua doar pe Wilfred Moke celor de la FC Voluntari.

Digisport