Viroze mai puţine în Caraş-Severin! La această concluzie a ajuns Direcţia de Sănătate Publică, în urma raportărilor făcute de medicii de familie şi spitalele din judeţ.

Conform ultimelor informaţii, numărul virozelor s-a înjumătăţiţ ajungând la 411cazuri pentru că oamenii au început să se imunizeze, de frică să nu mai răcească în sezonul rece, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros. Categoria cea mai afectată de viroze a fost cea a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani.

Pe lângă faptul că ar trebui să ne îmbrăcăm mai gros să ne spălăm pe mâini cât mai des să facem sport pentru a ne menţine sănătatea şi să mâncăm cât mai sănătoş trebuie să îi oferim corpului nostru şi necesarul de vitamine şi minerale.

Semnele răcelilor sunt evidente şi se pot instala treptat sau brusc prin declanşarea reprizelor de strănuţ scurgeri nazale, tuse. Persoanelor răcite le lăcrimează ochii, acuză oboseală, dureri de gât şi de cap, au febră moderată. Pe durata episodului de răceală, trebuie să fim foarte atenţi la ce consumăm, alimente şi lichide, care trebuie să abunde în vitamine şi minerale cât mai benefice pentru sistemul imunitar.

Daiana Roşca