Un tânăr şi-a ajutat soţia să nască. Salvarea nu a ajuns la timp din cauza drumului acoperit de zăpadă

92

Un tânăr de 26 de ani din Iaşi şi-a ajutat soţia în vârstă de doar 19 ani să nască cel de-al treilea copil, după ce Salvarea nu a putut ajunge la femeie din cauza drumului acoperit de zăpadă. Bebeluşul născut prematur a fost găsit în hipotermie şi dus la spital. 

Până să ajungă medicii, tânăra de 19 ani a născut şi a fost moşită chiar de soţul ei. Bărbatul a cerut ajutor de la vecine, însă niciuna nu a ştiut ce să facă.

I s-a făcut rău pe la 1. Am chemat Salvarea, drumul era înfundat. Am văzut la a doua fetiţă cum a ajutat-o moaşa, cum a făcut, am învăţat şi acum a trebuit să o ajut eu. Am tăiat buricul, l-am dat cu spirt, l-am legat cu o bucătă de aţă mai tare, l-am învelit, l-am şters oleacă pe faţă. Imediat după a venit şi Salvarea. Mai avea până să nască, acum era la şapte luni. E mai bine aşa. Mai avem încă două fetiţe, eu stau acum acasă să am grijă de ele, a declarat Florin, tatăl fetiţei.

Bebeluşul a fost găsit în stare de hipotermie, pentru că în casă era frig. Tatăl a declarat că, deşi a făcut focul în locuinţă, agitat şi emoţionat a uitat uşa deschisă de mai multe ori când a mers să ceară ajutor de la vecini, notează  mediafax.ro .