Aproximativ 90.000 de crestini au fost ucisi in 2016, iar alte 500-600 de milioane de crestini sunt impiedicati sa-si practice liber credinta, anunta Patriarhia Romana, citand Centrul pentru Studiul Crestinismului Global. În jur de 70% dintre decesele inregistrate au fost cauzate de conflicte apărute între triburile africane.

În Nigeria, spre exemplu, s-a inregistrat o crestere de peste 60% a asasinatelor comise de grupari musulmane radicale, cum ar fi Boko Haram. Oricum, crestinii sunt in pericol zilnic in Orientul Mijlociu, inclusiv in Irak si Siria. Coreea de Nord este renumita si ea pentru intoleranta si cruzimea fata de crestini, potrivit studiului.
Conform unui raport anual lansat de Release International, un grup dedicat crestinilor persecutati din intreaga lume, cea mai mare amenintare pentru crestini vine din lumea islamica cu guverne ostile si grupari militante. În plus, atacurile militantilor hindusi au crescut in India, iar in China congregatii sunt supuse unor presiuni constante din partea guvernului. Atacuri violente impotriva crestinilor au loc si in tari ca Iran, nordul Nigeriei sau Pakistan, potrivit raportului citat. (ziare.com)