Dispute pe tema Drumului Judeţean Reşiţa-Văliug, foarte circulat mai ales la sfârşit de săptămână

Circulația la sfârşit de săptămână pe tronsonul de drum judeţean Reșița-Văliug a fost subiect de interpelare în ședința Consiliului Județean Caraș-Severin.

Nemulţumit de calitatea lucrărilor de deszăpezire de pe tronsonul Reşiţa- Văliug, un drum circulat în acest sezon, mai ales la sfârşit de săptămână, consilierul judeţean PNL, Cristian Gâfu a solicitat o explicaţie directorului Direcţiei de administrare a domeniului public şi privat al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Corina Pascotă, acuzând-o totodată că nu verifică situaţia de pe teren. După ce a reiterat ideea că în judeţ, în ciuda ninsorilor abundente, nici un drum nu a fost închis, Corina Pascotă a explicat că există contracte de deszăpezire pe toate drumurile judeţene şi că, în lipsa reclamaţiilor, ei nu pot interveni. Totodată, aceasta a explicat că există diferite grade de viabilitate pentru drumuri, calculate în funcţie de trafic, astfel că pe unele tronsoane se intervine mai des, iar pe altele mai rar.

Pentru că străbate regulat traseul spre Văliug, l-am întrebat pe primarul Reşiţei, Ioan Popa cum se circulă pe acest drum. „Execrabil” a fost prima sa reacţie, după care a explicat că nu se foloseşte clorură de calciu- care după părerea sa este mult mai eficientă decât amestecul de sare şi nisip care se foloseşte pe drumurile judeţene. „Nu se foloseşte decât lama şi nisip, astfel că se formează un pat de zăpadă şi gheaţă care în timp, din cauza fenomenului de îngheţ-dezgheţ, formează canale, care duc la ieşiri în decor”- a afirmat Ioan Popa.

Indiferent de condiţii, conducătorii auto trebuie să fie pregătiţi pentru orice situaţie neprevăzută şi să aibă cauciucri de iarnă, lopată şi de preferat şi un săculeţ de nisip atunci când pleacă la drum în special spre staţiunile montane – spune Poliţia Rutieră. (Daniela Tudor)

 

De același autor

Related Articles