Simona Halep a fost învinsă de Siniakova în optimi la Shenzhen și riscă să coboare în clasament până la Australian Open

82

Eliminată în turul secund de la Shenzhen Open, după înfrângerea suferită în fața Katerinei Siniakova, 6-3 4-6 7-5, Simona Halep ar putea coborî de pe locul patru până la startul primului turneu major din 2017, Australian Open.

Inidiferent de ceea ce se va întâmpla în turneele care au loc în prima săptămână a sezonului (Brisbane, Shenzhen și Auckland), românca se va afla și luni pe poziția a patra. Ea poate ajunge însă și mai jos, întrucât nu va juca deloc în săptămâna următoare, care precede competiția de la Melbourne.

Astfel, Simona se alege cu doar 30 de puncte după aceste prime două săptămâni ale sezonului 2016, cu 150 mai puține decât anul trecut, atunci când a făcut sferturi la Sydney.

Prin urmare, Halep riscă să fie întrecută, cel puțin teoretic, de măcar una dintre primele două jucătoare aflate sub ea în clasament, Dominika Cibulkova și Karolina Pliskova. Ambele se află, în continuare, în competiție, la Brisbane, iar, săptămâna viitoare, sunt înscrise și la Sydney.

La Brisbane International, slovaca și cehoaica se află pe jumătați diferite și ar putea să se întâlnească chiar în finală. În sferturile de finală ale turneului Premier din Australia, Cibulkova o va întâlni pe Alize Cornet, iar Pliskova, pe Roberta Vinci. În competiție se mai află Angelique Kerber, Ashleigh Barty (se întâlnesc în optimi), Elina Svitolina (toate pe prima jumătate, cu Pliskova), Svetlana Kuznetsova și Garbine Muguruza (ambele pe jumătatea inferioară, cu Cibulkova.

În ceea ce o privește pe slovacă, aceasta poate trece peste Simona dacă va juca finala, atât la Brisbane, cât și la Sydney sau dacă câștiga cel puțin unul dintre cele două turnee și va ajunge în semifinalele celuilalt. În cazul realizării primului scenariu, ea va cumula cel puțin 5265 de puncte, iar, în cazul celi de-a doua variantă, ea va totaliza cel minim 5310 de puncte, asta pentru că, anul trecut, în a doua săptămână a anului, a adunat 110 puncte prin semifinala de la Hobart.

În schimb, Karolina Pliskova, pentru a trece peste româncă, are nevoie să câștige ambele turnee pe care le joacă înainte de Australian Open. Dacă se va impune la Brisbane și Sydney, finalista de la US Open va ajunge la 5340 puncte.

În concluzie, Simona Halep va avea, în momentul în care va începe Australian Open, 5257 de puncte și se va afla pe locul 4 sau 5. Indiferent de clasarea însă, ea va fi cap de serie numărul 4 la Melbourne.

Digisport