Sorin Grindeanu, anunţat că este desemnat premier: Am primit un SMS -“Succes, Klaus Iohannis”

Premierul desemnat Sorin Grindeanu a declarat vineri că a primit vestea că nominalizarea sa a fost acceptată de către şeful statului printr-un sms pe telefon cu textul “Succes. Klaus Iohannis”.

Grindeanu l-a sunat imediat pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pe care l-a rugat să vadă dacă numărul de telefon de pe care a primit sms-ul îi aparţine preşedintelui Klaus Iohannis. Acesta a arătat că, după ce i-a verificat numărul de telefon, i-a răspuns: ”Mulţumesc, dl preşedinte!”.

Premierul desemnat Sorin Grindeanu a precizat că discuţia avută joi cu şeful statului a decurs în mod decent şi nu i-a fost cerută o listă cu viitorii membri ai Guvernului. Acesta a adăugat că de vineri dimineaţa de când a aflat că a fost desemnat a avut discuţii legate de calendarul de formare şi învestire a noului Guvern.

“De azi de când am aflat că sunt desemnat am avut discuţii legate de calendar, dacă acest calendar, cu acea rezervă legată de depunerea jurământului, va fi respectaţ atunci în aceeaşi seară (pe 4 ianuarie — n.r.), la ora 21,00, o să facem prima şedinţă de guvern”, a arătat Grindeanu.

El a adăugat că există disponibilitatea de a avea discuţii cu UDMR şi cu minorităţile, după ce vor fi depuse la Parlament programul de guvernare şi lista cu structura Cabinetului.

“Am văzut că alte formaţiuni au anunţat că nu votează (Guvernul — n.r.), înainte să vadă programul de guvernare şi componenţa. Mi se pare o abordare greşită, dar e treaba dânşilor”, a completat Sorin Grindeanu.

AGERPRES

Cele mai citite

Related Articles