Cărăşenii, ameninţaţi de dispariţia albinelor! Se confirmă teoria lui Einstein?

Teoria lui Albert Einstein, cu privire la faptul că din momentul în care albinele încetează să existe, iar omul ca specie mai are doar patru ani până la dispariţie, pare acum mai actuală ca niciodată.

După un an foarte slab în ceea ce priveşte producţia meliferă, apicultorii cărăşeni se confruntă în aceasta iarnă cu dispariţia masivă a albinelor, un fenomen care duce la diminuarea drastică a populaţiei din stupine, a precizat pentru Radio Reşiţa Ida Şuţa – vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din Caraş-Severin:

Potrivit acesteia a fost demarat un proiect de prevenire în sensul atragerii atenţiei apicultorilor asupra riscului la care se expun dacă nu permit specialiştilor să recolteze probe din stupine pe care ulterior să le trimită la un laborator specializat pentru determinarea exactă a cauzelor producerii acestui fenomen.

În perioada 3-15 ianuarie 2017 se va desfăşura o acţiune de colectare de probe de la cele peste 50 de mii de familii de albine din judeţ înregistrate în evidenţele Asociaţiei judeţene a crescătorilor de albine, a mai spus Ida Şuţa. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: www.honeycolony.com

De același autor

Related Articles