[AUDIO] Alte cinci localităţi cărăşene, protejate de inundaţii

POS MediuLucrările de regularizare a pârâului Pogăniş au primit finanţare din fonduri europene nerambursabile, anunţă Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu Timişoara pentru Regiunea 5 Vest. Proiectul, a cărui valoare depăşeşete 100 de milioane de lei, urmăreşte reducerea riscului de producere a inundaţiilor, fiind astfel protejate 2680 de gospodării, şase grădiniţe şi opt şcoli din localităţile: Brebu, Valeapai, Zolenţu Mare, Dezeşti şi Fârliug. Va fi pusă în siguranţă calea ferată dintre Reşiţa şi Caransebeş, precum şi mai multe artere rutiere. Anca Colceriu, consilier la Serviciul Monitorizare Implementare Proiecte, vorbeşte despre lucrările care vor fi realizate în următorii doi ani:

 

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, în cadrul Axei Prioritare 5 – “Implementarea infrastructurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc”, Domeniul major de intervenţie 1 –“ Protecţia împotriva inundaţiilor”. Valoarea totală a proiectului este de 107.356.132 lei, inclusiv TVA, din care finanţare nerambursabilă din Fondul de Coeziune în valoare de 96.620.519 lei şi finanţare nerambursabilă de la bugetul de stat în valoare de 10.735.613 lei.

Beneficiarul acestui proiect este Administraţia Bazinală de Apă Banat, însă beneficiari direcţi sunt aproximativ 4.900 de locuitori, din cinci localităţi cărăşene.

Cele mai citite

Related Articles