Sorin Grindeanu, propunerea de premier a PSD. Anunţul a fost făcut de preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea

Caransebeşeanul Sorin Grindeanu este în prezent preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. El a devenit deputat în 2012, dar nu şi-a dus la capăt mandatul, deoarece a candidat la alegerile locale din iunie 2016.

Liviu Dragnea spune că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional au fost luate în calcul mai multe variante. Prima ar fi fost re-nominalizarea doamnei Sevil Shhaideh. A doua a fost ca el însuşi să fie propus ca premier. În cele din urmă, Liviu Dragnea spune că, după ce s-a consultat cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, l-a propus pe Sorin Grindeanu. Dacă preşedintele Klaus Iohannis va refuza şi această propunere, liderul PSD spune că nu va mai exista altă variantă decât suspendarea şefului statului.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Am avut o discutie cu membri Comitetului Executiv. I-am rugat pe colegi să-şi spuna părerea, după discuţiile pe care le-au avut cu oamenii din judeţe, pentru că acolo este puterea, în teritoriu.

Au existat voci care ne cereau să trecem la suspendarea preşedintelui. Avem o armă puternică, majoritatea din Parlament. Acolo este puterea legitimă, pentru că este dată de popor. Nu sunt iresponsabil astfel încât să mergem pe varianta să facem rău şi să tulburăm viaţa românilor. Da, putem trece la suspendare de mâine.

Colegii au propus ca a doua propunere să fiu eu. Am spus în campanie lucruri, în mod cinstiţ nu mincinos. Nu vreau să obţin o funcţie forţând o lege despre care toată lumea spune că este constituţională şi nedreaptă. Aşa că a trebuit să alegem o soluţie cu un coleg care este loial partidului şi programului de guvernare. Un coleg care nu merge la Palatul Victoria să-şi creeze un pol de putere. Nu că ar putea. Decizia mea, susţinută de colegi, a fost că alegem bunăstarea pentru români, mai mulţi bani, libertatea de a gândi, de a vorbi inclusiv la telefon. Nu a fost o decizie uşoară. Am propus colegilor, după ce înainte m-am consultat cu domnul Tăriceanu, ca propunerea noastră să fie domnul Sorin Grindeanu.”

Sorin Grindeanu a fost consilier local în perioada 2004-2008. Din iunie 2008 până în ianuarie 2013, a fost viceprimar al Timişoarei. În urma alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012, Sorin Grindeanu a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 37 Timiş, colegiul uninominal nr. 2. În perioafa 17 decembrie 2014 – 17 noiembrie 2015, Grindeanu a fost ministru pentru Societatea Informaţională. În urma alegerilor locale din 5 iunie 2016, Sorin Grindeanu a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş din partea PSD.

Cele mai citite

Related Articles