Prinţesa Leia din “Star Wars” a murit după ce a suferit un infarct sever

Actriţa Carrie Fisher, cunoscută pentru rolul prinţesei Leia din seria “Star Wars” (Războiul Stelelor), a murit marţi la Los Angeles în urma complicaţiilor după un infarct, la vârsta de 60 de ani, a făcut cunoscut revistei People un purtător de cuvânt al familiei, potrivit AFP.

“Cu profundă tristeţe Billie Lourd confirmă decesul mamei sale adorate în această dimineaţă la orele 08.55″, a informat purtătorul de cuvânt, Simon Halls, într-un scurt comunicat.

Fisher, care a fost recent în Anglia pentru a filma pentru cel de-al treilea sezon din sitcom-ul ”Catastrophe”, a suferit un infarct sever vineri în timpul unui zbor cu avionul peste ocean. Vedeta în vârstă de 60 de ani a fost preluată de o echipă de intervenţie imediat după ce avionul a aterizat la Los Angeles şi a fost transportată la spital. Starea actriţei era gravă şi înainte de aterizare pasagerii i-au administrat primul ajutor pentru că încetase să respire. Fisher se afla duminică “în stare stabilă”, potrivit mamei sale, actriţa Debbie Reynolds.

Carrie Fisher a avut o viaţă tumultuoasă, marcată de dependenţa de medicamente şi droguri şi de aventuri amoroase furtunoase cu ”grei” din lumea artistică, informează Reuters. Decesul său a survenit la o lună după ce a recunoscut că a avut o aventură amoroasă timp de trei luni cu actorul Harrison Ford, în urmă cu 40 de ani. Dezvăluirea a fost făcută într-un interviu publicat de revista People în care şi-a promovat noua sa carte, “The Princess Diarist”, lansată recent. Potrivit mărturiilor actriţei, relaţia sa cu Ford a durat trei luni şi a avut loc în 1976, în timp ce lucrau la ‘Star Wars: A New Hope (1977)’, primul film din populara saga creată de George Lucas. În acea vreme Carrie Fisher avea 19 ani, iar Ford avea 33, era căsătorit şi tată a doi copii.

Fisher a câştigat statului de ”sex symbol” în urma filmului ”Întoarcerea lui Jedi” (1983) din seria Star Wars, când personajul său Leia apare în bikini de culoare auriu-metalic în timp ce este prizoniera diabolicului Jabba the Hutt.

Fiica unei figuri emblematice din epoca de aur a Hollywood-ului, Debbie Reynoldş cunoscută în special pentru rolul din “Singin’ in the Rain” (Cântând în ploaie, 1952), şi a unei alte vedete, cântăreţul Eddie Fisher, care a murit în 2010, Carrie Fisher a crescut inima cinematografiei.

Ea a recunoscut în numeroase interviuri că a fost diagnosticată cu tulburare bipolară şi că a suferit de dependenţă de medicamente, alcool şi cocaină o mare parte din viaţa sa. Ea a mărturisit că le-a utilizat în timpul turnării celui de-al cincilea film al celebrei serii, ”Star Wars: Episode V ? The Empire Strikes Back” (Războiul stelelor ? Episodul V: Imperiul contraatacă) şi că a fost supusă unei terapii cu electroşocuri, relatează AFP.

Noua trilogie Star Wars a demarat cu ”Trezirea forţei (Star Wars: Episode VII ? The Force Awakens), în 2015, iar viitorul său opuş ”Episode VIII” urmează să fie lansat într-un an, cu Carrie Fisher reîmbrăcând costumul prinţesei Leia în cele două filme. Conform site-ului de referinţă Imdb.com, ”Episode VIII” este în prezent în faza de post-producţie.

AGERPRES

De același autor

Related Articles