[FOTO] Bunătatea este un Dar al Lui Dumnezeu. Mulțumim celor care nu au rămas indiferenți la drama bolnavilor de cancer

456

Dă şi nu păstra decât un lucru: Fericirea de a fi dat.  Fericirea stă în legătură. Să nu uiţi niciodată: eşti legat de întreaga omenire.

Și suntem legați unii de alți prin simplul fapt că suntem oameni care suntem născuți din același aluat ca și visele noastre. Un aluat fragil, efemer și asemeni bobului de rouă care descoperă zorii unui nou început, unei noi speranțe.

Din aluatul acesta sufletele noastre zămislesc sentimente de compasiune și susținere, de iubire către cei care au nevoie de puținul acesta care umple golul lăsat de indiferență, individualism și singurătate. Pentru 6 zile echipa Radio România Reșița împreună cu voluntarii de la Crucea Roșie și toți cei care ați umplut candela speranței cu lumina sufletelor într-o vâlvătaie care ține veșnicia întregirii umanității într-un simbolic gest: A dărui.

A dărui speranța unei noi zile de viață unui semen aflat în cumpăna destinului, a dărui acel bob de rouă care spală coșmarul unor nopți de suferință în singurătate înseamnă fericirea de a fi dat.

Radio România Reșița a scris o scrisoare de dragoste lumii, iar această scrisoare s-a trimis către Dumnezeu cu semnăturile voastre, peste 145.000 de rânduri care înseamnă, fiecare în parte, o mângâiere, o lacrimă de bucurie pentru cei aflați în suferință. Oamenii au venit, au donat și au spus cât de importantă este această inițiativă.

S-au alăturat proiectului nostru umanitar „Muzică pentru viață” oameni de cultură, artiști plastici, muzicieni și oameni de afaceri care au dovedit că „Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să-și facă semenii fericiţi”.

Mulțumim conducerii Crucii Roșii, filiala Caraș-Severin, reprezentată de Nicolae Berzescu – președinte și Alin Cica – director.

Mulțumim trupelor care au cântat în Căsuța Magică: Phaser, Solara, Peregrinii, Cristi Iakab & The Road Band, Maria Didraga Band,Vinyl Band, Red Flame,  dar și mezzosopranei Aura Twaroska, legendarului Nicu Covaci și Roxanei Olșanschi. Nu putem uita momentul emoționant al medicului Felicia Quint, care a cântat la pian.

Mulțumim artiștilor plastici:

Marian Truțulescu

Cazimir Kurta

Nicolae Ungar

Petru Galiş

Cristian Vecerdea – caricaturist

Dr. Raluca Soran

Marian Ionescu – liderul formației Direcția 5

Profesorului Geta Cojocaru pentru tablourile donate, semnate de regretatul artist plastic Iulian Vitalis Cojocaru

Sportivilor care au dus numele României pe toate continentele și-au trimis afecțiunea lor donând obiecte ce le-au purtat noroc:

Coco Galescu

Gică Hagi

Cristian Chivu

Ivan Patzachin

Elisabeta Samara

Cătălina Ponor

Simona Halep 

Horia Tecău

Ilie Floroiu

Nicolae Plujar, președintele Asociației Reșița Română

Cluburilor Rotary și Lyons

Reprezentanților societăților comerciale Santal și Stelux.

Partenerilor Aurel Cârjan şi Dan Mirea, care au susținut acest unic demers umanitar realizat pentru prima dată în România.

Copiilor, părinților și cadrelor didactice de la Centrul Primăvara care au dăruit suma obținută din vânzarea dulciurilor pregătite de ei.

Mulțumim tuturor celor care au scris alături de Radio România Reșița,  în zilele și nopțile din perioada 19-24 decembrie, cea mai frumoasă scrisoare de dragoste lumii, pentru că cine salvează o viață, salvează o lume! Se poate ca întreaga umanitate să consemneze această perioadă ca pe  una dedicată iubirii de oameni, de aproapele nostru, o lecţie predată unei lumi ignorante, dar care se poate salva şi a învăţat alfabetul omeniei pus pe portativul „Muzicii pentru viaţă”, la noi acasă în capitala Banatului de Munte, Reşiţa!

Dacă nu ați putut ajunge la Căsuța Fermecată din Centrul Civic al Reșiței, puteți dona în continuare în conturile deschise de Crucea Roşie:

RO45BTRLEURCRT0376715101 în EURO

RO95BTRLRONCRT0376715101 în RON 

Pentru că  posedăm cu adevărat doar ceea ce am dăruit!

Anca Bica Bălălău

1 COMENTARIU

  1. Felicitari echipei Radio Romania Resita si in special doamnei Laura Zgaverdea, dar lipseste din articol trupa Red Flame din Resita care a cantat pe scena. Toate cele bune!

Comentariile sunt închise.