[AUDIO] Deschidere temporară către Serbia

control la frontieraÎn fiecare an, la sfârșitul lui noiembrie, comuna Dudeştii Vechi din Timiş este gazda Festivalului „Jaku Ronkov”, care reuneşte minorităţile din Banatul românesc şi Banatul sârbesc. Din acest motiv, începând de astăzi a fost deschis, temporar, Punctul de Trecerea a  Frontierei Valcani, având corespondent pe teritoriul Serbiei, localitatea Vrbica. Punctul de Trecerea a Frontierei Valcani-Vrbica va fi deschis până în două decembrie inclusiv, şi va putea fi tranzitat în intervalul 08-16, ora României.

Poliţiştii de frontieră reamintesc cetăţenilor români că nu pot utiliza buletine de identitate de tip vechi pentru a tranzita frontiera. Minorii au un regim special de călătorie, spune agent şef adjunct Mihaela Leş. Poliţiştii de frontieră vor permite ieşirea din ţară a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră. În cazul în care minorul călătoreşte împreună cu unul dintre părinţi, îi este permisă ieşirea numai dacă părintele însoţitor prezintă o procură notarială a celuilalt părinte. Nu mai este necesară declaraţia celuilalt părinte, dacă parintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, sau a decesului celuilat părinte. Mihaela Leş:

 

Pentru orice informaţie referitoare la trecerea frontierei de stat, participanţii la trafic pot suna la numărul de telefon unic 021 – 9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Cele mai citite

Related Articles