[FOTO] Exemplu de solidaritate: o bunică octogenară din Reşiţa şi-a dat ultimii bani pentru ajutorarea bolnavilor de cancer

La “Căsuţa de sticlă” din centrul municipiului Reşiţa, o bătrână a donat vineri ultimii bani pe care îi avea în portofel. Este vorba de 10 euro şi 100 de lei.

Oamenii de acolo au mai multă nevoie de aceşti bani, decât mine. Să ajungă la oamenii aceia sărmani”, a subliniat pentru Radio Reşiţa, cu lacrimi în ochi şi cu tremur în glas, bunicuţa căreia cancerul i-a luat pe toţi cei dragi: tată, soţ, copil.

Eu ştiu prea bine ce înseamnă această boală şi acum a venit timpul să fac şi eu ce au făcut alţii pentru ai mei atunci.

Exemplul bunicuţei este cu atât mai impresionant cu cât pensionara are cămara goală în prag de sărbători. O pâine, nişte cartofi şi câteva legume sunt toate proviziile sale până când poştaşul va suna din nou să îi aducă pensia modică.

Mănânc foarte puţin. Nu îmi fac griji pentru mine. Dacă ştiu că bănuţii mei au ajuns la bolnavii de cancer, eu sunt fericită”.

Gestului bunicuţei octogenare din Reşiţa i s-au alăturat alţi zeci de cărăşeni care donează pentru că ştiu că gestul lor contează.

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles