Sărbătorile de iarna, prilej de bucurie și pentru persoanele internate în Centrul Educativ Buziaș

246

Sărbătorile de iarnă, deosebite prin încărcătura emoțională, aduc în sufletele tuturor, indiferent de vârstă, bunătate, căldură şi mai ales bucuria de a fi împreună cu cei dragi.

In spiritul acestor sarbatori, Centrul Educativ Buziaş a organizat joi, un spectacol de colinde, tradiţii si obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă la care au participat cele aproximativ 200 de persoane internate ( minore și majore), judecătorul de supraveghere a privării de libertate, reprezetanți ai Serviciului de Probatiune Timis,reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, precum și reprezentanţi ai instituţiilor colaboratoare. De asemenea, cei prezenți în sală, s-au putut bucura de un moment special de colinde oferit de către copiii ce activează in cadrul grupului folcloric al Palatului Copiilor Timișoara.

La finalul manifestării culturale, Moş Crăciun a oferit daruri tuturor copiilor prezenţi in sală, răsplătindu-i, astfel, pentru efortul depus.

Inclusiv astăzi grupul de colindători ai Centrului de Reeducare vor vizita instituţiile colaboratoare din oraşul Buziaş si din municipiul Timişoara mulţumind în acest fel pentru sprijinul acordat în decursul întregului an, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al instituției, agent sef adjunct Lavinia Cornoiu.

Seria manifestărilor cultural artistice organizate în Centrul Educativ Buziaş se va încheia luni, 26 decembrie, cu participarea minorilor internaţi la un eveniment, în comunitate, organizat de Biserica Betel din Timişoara „ Crăciunul – o sărbătoare pentru fiecare”, unde vor susţine un program de colinde.

Cristina Corocan