[UPDATE] [AUDIO] Suprafața sintetică din Valea Domanului

Stadionul Valea DomanuluiClubul CSM Școlar Reșița ne-a trimis la redacție, miercuri, 20 noiembrie, un comunicat despre suprafața artificială de joc, donată de fotbalistul Cristian Chivu. Mai jos vă prezentăm integral textul comunicatului: 

‘”În vederea asigurării condiţiilor optime pentru desfăşurarea antrenamentelor şi a meciurilor oficiale pe terenurile stadionului de fotbal „Mircea Chivu” din Valea Domanului, care să fie în conformitate cu normele Federaţiei Române de Fotbal şi Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin, Clubul Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa şi Primăria Municipiului Reşiţa au întreprins demersuri, încă din anul 2012, pentru amenajarea unui teren sintetic.

Prezent la Reşiţa pentru a participa la dezvelirea bustului, realizat în memoria tatălui său, Mircea Chivu, fotbalistul Cristian Chivu a venit în sprijinul Clubului Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa, achiziţionând cu suma de 50.000 de euro (conform spuselor fostului responsabil al clubului, Cristian Bobar) un covor sintetic, care urma să fie dezafectat de clubul Dinamo. Transportul şi montarea nu au fost incluse în preţ, acestea trebuiau să fie asigurate de firma sponsorizată de Cristian Chivu, potrivit afimaţiilor lui Cristian Bobar.

Primăria Municipiului Reşiţa a achitat transporturile (15.000 de lei) pentru covorul sintetic, acesta aflându-se, în prezent, în curtea stadionului.

În urma verificărilor efectuate de reprezentanţi ai clubului reşiţean de fotbal, ai Consiliului Local al Municipiului Reşiţa şi specialişti în domeniu s-a constatat că acesta nu se încadrează normelor impuse de FRF şi AJFCS. Specialiştii au precizat că montarea acestor covoare sintetice se poate realiza doar pe suprafeţe bituminate. În plus, pentru acest gazon sintetic nu există niciun act de garanţie.

Prin urmare, conducerea clubului intenţionează să amplaseze covorul sintetic, primit de la Cristian Chivu, pe fostul teren de zgură, în completarea celui nou achiziţionat, pe terenul adiacent de bitum din incinta stadionului sau pe terenurile unor şcoli din municipiu.

Clubul şi administraţia publică locală sunt recunoscătoare fotbalistului Cristian Chivu pentru achiziţia făcută, apreciind bunele intenţii ale acestuia. Cu privire la declaraţiile lui Cristian Bobar, acestea sunt fără acoperire de documente.

Ne exprimăm regretul pentru faptul că fotbalistul reşiţean, Cristian Chivu, a acordat încredere unor persoane fără a face verificări şi îl asigurăm de întreaga noastră deschidere şi disponibilitate.

Având în vedere cele prezentate mai sus, aşteptăm o abordare obiectivă a faptelor în viitoarele articole'”.

Ascultaţi mai jos declaraţiile actualului şi fostului preşedinte de la CSM Şcolar Reşiţa:

Carol Gurgu:

Prof. Cristian Bobar:

Aceste neînţelegeri nu implică în niciun fel pe Metalul Reşiţa, echipă din Liga secundă, care este o altă entitate sportivă şi care a ajuns ulterior în Valea Domanului, prin demersurile făcute de primarul Mihai Stepanescu. Patronul Metalului Reşiţa, omul de afaceri Cătălin Rufă:

De același autor

Related Articles