Oamenii continuă să doneze în cadrul campaniei Muzică pentru viață – în beneficiul bolnavilor de cancer, chiar dacă ei înșiși au nevoie de ajutor. Am întâlnit în centrul civic al Reşiţei,  o nevăzătoare care și-a așteptat fiica să vină de la serviciu să o poată aduce la „Căsuța de sticlă”, unde se fac donații. Am întâlnit o fetiță de o șchioapă care și-a bătut mama la cap două zile să o aducă în piață să doneze, ca să nu se închidă. Sau o tânără care nu avea nici o cunoștință afectată de această boală, dar plângea pentru toți bolnavii lumii.

Deschiderea programului artistic au făcut-o elevii Colegiului Național Diaconovici-Tietz, care, de cum coborau de pe scenă erau întâmpinați de voluntarii de la Crucea Roșie – partenerii noștri în acest proiect-care le ofereau jucării, iar apoi primeau din partea Primăriei, pachete cu dulciuri.

Au mai urcat pe scena din centrul civic ansamblul folcloric Bârzava care a mai încălzit atmosfera și corurile Protopopiatului Ortodox din Reșița și Episcopiei Caransebeș care au adus prin colindele lor lumina sărbătorilor de Crăciun. Am înregistrat și o premieră: pentru prima oară a fost adusă în piața publică Lumina de la Bethleem – o practică veche de peste 30 de ani în țările din vest. Inițiativa a aparținut Asociației culturale Reșița Română, care a adus și candele pe care le-a împărțit spectatorilor cu îndemnul de a dona pentru bolnavii de cancer, de fapt contribuția lor la proiectul Muzică pentru viață- pe care Radio Reșița îl derulează în aceste zile. Programul artistic a continuat – în ciuda frigului -cu trupa timișoreană Peregrinii care au adus în actualitate muzica medievală în combinație cu dansul și teatrul – pentru că au avut până și un povestitor, dar și un scenariu. Seara a fost încheiată tot de colinde interpretate de această dată de  Petrică Popovici și Petrică Dalea.

Mâine o luăm de la capăt. Veniți la „Căsuța de sticlă” din centrul civic. (Daniela Tudor)