[FOTO] Radio Reşiţa este în continuare alături de copiii nevoiaşi. Mâncarea rămasă de la balul caritabil a ajuns în cartierul Mociur

Suflet pentru suflet este campania pe care o desfășoară în fiecare final de an studenții de la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița. Astăzi, alături de echipa Radio Reșița au adus din nou zâmbetul pe chipul copiilor săraci din cartierul reșițean, Mociur.

Studenții Facultăților Resurse Umane și Asistență Socială din cadrul Universității reșițene au încheiat o nouă ediție a campaniei ”Suflet pentru Suflet”. Tinerii, alături de cadre didactice au adunat timp de o lună diferite articole de îmbrăcăminte, alimente și bani de la anumite firme, și astfel au reușit să ducă familiilor nevoiașe din cartierul reșițean Mociur, zeci de saci plini cu astfel de produse.

Tot cu acest prilej echipa Radio Reșița a oferit 50 de porții de mâncare, servită în cadrul balului de caritate, organizat marți seara în proiectul Muzică pentru viață. Bucuria beneficiarilor a fost pe măsură:

”Mă cheamă Maria Gomboș, am 32 de ani și am 5 fete. Mulțumim tuturor celor care ne sunt aproape. Tot ce vine e bine venit. Noi ne descurcăm din alocațiile copiilor.”

”Mă numesc Ana Maria Lazăr, am 28 de ani și 6 copii. Nu lucrez și am nevoie de orice primesc. Toți locuim într-o încăpere.

”Eu sunt Denis și abia aștept să ajung acasă să văd ce am primit. De la Moșul îmi doresc un papuc de ciocolată.”

Despre Campania, care a început în urmă cu o lună ne-a vorbit studenta Mădălina Jojart, de la specializarea Asistență Socială:

”Am bucuria să fiu pentru al doilea an consecutiv aici în Mociur. Am adunat  haine, alimente, dulciuri pentru familiile nevoiașe. Din puținul nostru am dat și celorlalți. Am adus de la noi, de la cunoscuți, prieteni de familie, studenți, cadre universitare. Sunt emoționată, dar și bucuroasă că am reușit să ajut. E o mare bucurie să dăruiești. E mai mare bucuria când oferi, decât atunci când primești.”

Toți copiii și părinții lor au primit saci cu haine, alimente diverse, dulciuri, jucării și câte o porție de mâncare.

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles