Liber la schi în Munţii Banatului: Sezonul alb este deschis în toate staţiunile montane din Caraş-Severin

Iubitorii sporturilor de iarnă nu trebuie să meargă până în Făgăraş sau Retezat pentru un sfârşit de săptămână la schi, o pot face chiar în Banat.

Principalele staţiuni montane din Caraş-Severin, Muntele Mic şi Semenic, pregătite şi în acest sfârşit de săptămână pentru turişti. De vină este zăpada de aproape jumătate de metru, a precizat pentru Radio Reşiţa Horia Cocie – reprezentantul Serviciului Salvamont. Dacă anii trecuţi sezonul se deschidea oficial fără zăpadă pentru schi, acum principalele staţiuni beneficiază de ea din belşug. Vremea rece şi precipitaţiile din ultima vreme au făcut ca stratul de omăt să ajungă pe Muntele Mic la peste 30 de centimetri, numai bună pentru schi pe toate pârtiile, iar drumul de acces de la Borlova înspre platou este accesibil oricărui tip de autovehicul, a mai subliniat reprezentantul Salvamont Caraş-Severin.

Pe Semenic, situaţia este identică, iar hotelierii spun că pârtiile vor fi funcţionale în sfârşitul acestei săptămâni, a declarat omul de afaceri Sorin Minda:

Amintim că, pentru schi, Muntele Mic dispune de 4 pârtii cu diverse grade de dificultate a căror lungime însumată depăşeşte 12 kilometri, iar Muntele Semenic de două pârtii funcţionale, cu lungimi cuprinse între 600 de metri şi 5.5 kilometri. (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles