Timișoara Saracens vrea să facă un meci bun cu Harlequins, la Londra

70

Campioana României la rugby, Timișoara Saracens, va întâlni sâmbătă, la Londra, de la ora 15,00, pe Harlequins, în meciul retur din cadrul grupei a 5-a din Challenge Cup.

Deși au fost învinși de aceștia săptămâna trecută (42-3), pe teren propriu, ”sarazinii” din Banat vot încerca să facă un meci bun pe Twickenham Stoop, un meci în care să elimine greșelile făcute acasă.

”Săptămâna aceasta ne-am pregătit bine, am făcut și analiza video, am văzut care au fost punctele noastre slabe și vom încerca în jocul de sâmbătă să ținem balonul mai mult și să atacăm. Mergem la Londra să facem un meci mai bun decât cel făcut acasă și să eliminăm greșelile pe care le-am comis. În meciul de sâmbătă (din tur — n.r.) am luat câteva eseuri din cauza greșelilor personale și a lipsei de concentrare. Au meritat victoria, însă cred că dacă noi am fi fost un pic mai atenți în apărare și mai siguri, scorul nu era atât de mare. A fost un meci greu, în care diferența s-a făcut după 30 de minute, când au arătat că joacă la un cu totul alt nivel decât noi și că au meciuri echilibrate în fiecare săptămână. Practic, după 30 de minute au dat drumul la joc și noi nu am mai reușit să ținem pasul cu ei”, a spus talonerul Eugen Căpățână, potrivit site-ului FRR.

Dacă în preliminariile de calificare în grupele principale, Timișoara Saracens a învins toate adversarele, în Grupa 5 în care a fost repartizată, în ciuda jocului bun arătat, nu a reușit să obțină vreun punct.

”Diferența între ceea ce s-a jucat în preliminarii și ce se joacă acum este mare. Acolo toți își doreau să ajungă aici, în liga celor mari, diferența nu era atât de mare între echipe, însă aici echipele care vin din campionate puternice, precum Franța, Anglia au un cu totul alt nivel de joc. Cred că Timișoara are potențial de a crește mult mai mult, mai avem însă nevoie de un an, doi și de meciuri puternice în fiecare săptămână. Am încercat să jucăm fiecare meci cât mai bine, să obținem un rezultat bun, însă diferențele de campionat își spun cuvântul”, a declarat Căpățână, conform sursei citate.

După acest meci, jucătorii vor intra într-o mini vacanță urmând să se reunească pe 3 ianuarie pentru a pregăti ultimele două meciuri din Challenge Cup, cu Stade Francais și Edinburgh.

Bănățenii sunt ”lanterna roșie” în grupa a 5-a din Challenge Cup, cea de-a doua competiție valorică europeană intercluburi, fără niciun punct în trei meciuri, în timp ce Harlequins este pe locul 2 (12 puncte), după Edinburgh, liderul la zi (14 puncte). Pe locul 3 se află Stade Francais, cu 6 puncte.

AGERPRES

Foto: Libertatea