Măsuri pentru eliminarea tentativelor de fraudă la alegeri

Ministerul de Interne a mobilizat 45 de mii de angajati pentru buna desfăşurare a alegerilor.

33 de mii sunt pe teren – se ocupă de paza sectiilor de votare şi de asigurarea ordinii publice, iar aproape 11 mii de politisti si jandarmi vor constitui echipe de specialisti si rezerve.

Autorităţile au anunţat şi mai multe măsuri pentru a elimina tentativele de fraudă, scrie www.romania-actualitati.ro.

La fel ca la alegerile locale, documentele de identitate vor fi scanate înainte ca alegătorul să intre în cabina de voţ iar sistemul informatic de monitorizare a alegerilor va transmite automat la poliţie orice semnalare de vot multiplu.

Pentru a elimina  suspiciunile de fraudă, la finalul celor 14 ore de voţ va fi filmată operaţiunea de numărare a buletinelor.

Aceste măsuri vin după o campanie lelectorală cu mult mai puţine incidente decât cea precedentă a precizat astăzi purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Monica Dajbog: ”Comparativ cu campania electorală de la precedentele alegeri parlamentare din anul 2012, numărul sesizărilor privind posibile fapte nelegale este de această dată de 2,6 ori mai mic. Astfel, au fost sesizate 355 de posibile contravenţii şi infracţiuni, iar în urma verificărilor de până la acest moment 37 de semnalări nu s-au confirmat.”

Cele mai citite

Related Articles