Ministerul Sănătăţii a lansat o linie telefonică gratuită anticorupţie

Ministerul Sănătăţii a lansat ieri, o linie telefonică gratuită anticorupţie. De la cazuri de condiţionare a actului medical până la suspiciuni de concursuri trucate sau achiziţii cu dedicaţie, orice situaţie va putea fi raportată la numărul gratuit 0800.806.806, scrie romania-actualitati.ro.

Linia verde anticorupţie a fost realizată în parteneriat cu Ministerul de Interne, cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justitie şi cu Direcţia Naţională Anticorupţie.

Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, susţine că la preluarea mandatului a găsit sistemul medical aproape sufocat de grupuri de interese.

Vlad Voiculescu: “Doar la DNA sunt peste 150 de dosare de corupţie în sănătate. Nu ne putem baza însă doar pe procurori să ne rezolve problemele.

Avem nevoie de lumină, avem nevoie de transparenţă în activitatea zilnică a sistemului sanitar.

Pentru prima dată există o reglementare legislativă unitară cu privire la transparentizare. Toate informaţiile sunt agregate pe pagina web transparenţă.ms.ro, pagină care este în curs de dezvoltare de către echipa GovITHub.

Pentru a putea fi analizate cu uşurinţă de către jurnalişti şi societatea civilă informaţiile vor fi accesibile în format deschiş fără excepţie.”

De același autor

Related Articles