Steaua a fost învinsă cu 2-1 de Villarreal și a ratat calificarea în șaisprezecimile Europa League

Echipa de fotbal Steaua București a ratat calificarea în șaisprezecimile de finală ale Europa League după ce a fost învinsă cu scorul de 2-1 (1-0) în meciul din deplasare cu echipa spaniolă Villarreal, disputat joi pe stadionul El Madrigal în Grupa L a competiției.

Golurile gazdelor au fost marcate de Nicola Sansone, în minutul 15, și Manu Trigueros (88). Vlad Achim a egalat pentru oaspeți în minutul 55.

Steaua a încheiat grupa pe locul 4, cu 6 puncte, câte a acumulat și FC Zurich. Echipa elvețiană a ocupat însă poziția a treia, grație rezultatelor directe. În șaisprezecimi de finală au mers Osmanlispor, câștigătoarea grupei, cu 10 puncte, și Villarreal, 9 p.

Steaua a rămas în inferioritate numerică în minutul 79, când Tamaș a primit al doilea cartonaș galben. Chiar în zece oameni, Steaua ar fi putut egala, prin Goubovic, în minutul 90+5, iar un rezultat de 2-2 i-ar fi adus calificarea.

În tribune s-au aflat aproape 7.000 de români.

Steaua a început fără niciun atacant veritabil, în startul reprizei secunde fiind introdus Golubovic.

Vicecampioana României a avut o primă repriză slabă, evoluția mai multor jucători ai săi lăsând mult de dorit. Echipa lui Reghecampf a arătat mult mai bine în actul secund, mai ales după ce a restabilit egalitatea.

Steaua s-a apărat destul de sigur mai bine de zece minute, dar a luat gol în minutul 15, în urma unei mingi pierdute la mijlocul terenului. Sansone a șutat după o centrare de pe dreapta a lui Mario Gaspar, Florin Niță nu a izbutit să rețină, iar mingea a revenit la Sansone, care a înscris.

Trei minute mai târziu, Enache a avut o apariție periculoasă în atac. Echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf a avut foarte puține acțiuni notabile în prima jumătate a partidei.

Sansone, din poziție bună, a tras destul de slab, Niță a prins (30), iar după un minut Bakambu a trimis cu capul peste poartă. O mare ocazie pentru gazde a venit în minutul 40 și i-a aparținut foarte activului Mario Gaspar. Altă mare șansă de desprindere a apărut în ultimul minut al primei reprize, când Niță a salvat în fața lui Bakambu.

Steaua a început timid actul secund, dar a egalat în minutul 55, prin lovitura de cap a lui Vlad Achim, introdus de numai un minut. Steliștii au recuperat atunci o minge, iar Tamaș a centrat ideal pentru Achim.

Toșca a greșit grav în minutul 60, însă Bakambu nu a profitat.

Al doilea șut pe poartă al Stelei, destul de bun, a venit în minutul 61, trimis de Popa.

O mare ocazie a Stelei a fost semnată în minutul 69 de de Amorim, care a șutat la colțul lung, dar Asenjo a apărat.

După doar un minut, Bakambu, în poziție bună, a lovit greșit balonul. Sansone, cu călcâiul, a trimis pe lângă poartă (76).

De Amorim nu a putut atinge mingea la o centrare bună (77).

Tamaș a luat al doilea galben în minutul 79, fără ca faulturile sale să fi fost dure.

Un șut deviat al lui Momcilovic a fost destul de periculos în minutul 82.

Villarreal a preferat apoi un joc prudent, așteptând o eventuală greșeală a Stelei. Această tactică a dat roade în minutul 88, când Trigueros a plasat spectaculos mingea sub bară.

Niță și-a salvat apoi echipa în ultimele minute, pentru ca la ultima fază Golubovic să fie la un pas să dea lovitura.

Steaua poate regreta egalul de acasă cu FC zurich, când a primit gol în final (1-1), precum și meciul slab de pe terenul lui Osmanlispor (0-2).

Villarreal, semifinalista ediției precedente a Europa League, a acces fără glorie în șaisprezecimi de finală, după o evoluție oscilantă în partida de joi.

În celălalt meci al grupei, disputat la aceeași oră, Osmanlispor a învins-o acasă pe FC Zurich cu scorul de 2-0, după golurile lui Delarge din minutul 83 și Kilicaslan (89).

Villarreal — Steaua București 2-1 (1-0)
Au marcat: Nicola Sansone (15), Manu Trigueros (88), respectiv Vlad Achim (55)
Villarreal, El Madrigal
Europa League — Grupa L
În tur: 1-1

Au evoluat echipele:

Villarreal: 1. Sergio Asenjo — 2. Mario Gaspar, 5. Mateo Musacchio (12. Alvaro, 39), 6. Victor Ruiz, 11. Jaume Coste — 8. Jonathan dos Santos, 14. Manu Trigueros , 21. Bruno Soriano (căpitan), 20. Roberto Soriano — 17. Cédric Bakambu (16. Rodrigo Hernandez, 85), 18. Nicola Sansone (24. Rafael Borre, 80). Antrenor: Fran Escriba.
Rezerve neutilizate: 13. Andres Fernandez — 10. Pato, 22. Antonio Rukavina, 29. Leonardo Suarez.

Steaua: 1. Florin Niță — 4. Gabriel Tamaș, 21. Wilfried Moke, 13. Alin Toșca, 15. Marko Momcilovic — 44. Gabriel Enache (14. Bojan Golubovic, 46), 6. Mihai Pintilii (căpitan; 20. Vlad Achim, 55), 55. Alexandru Bourceanu, 29. William de Amorim — 77. Adrian Popa, 27. Fernando Boldrin (23. Ovidiu Popescu, 76). Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu — 9. Alexandru Tudorie, 17. Antonio Jakolis, 19. Adnan Aganovic.

Arbitru: Manuel Graefe; arbitri asistenți: Holger Henschel, Mike Pickel; arbitri asistenți adiționali: Robert Hartmann și Marco Fritz; arbitru de rezervă: Christian Gittelmann (toți din Germania)

Delegat UEFA: Marina Tașcian (Armenia), observator UEFA pentru arbitri: Michel Piraux (Belgia)

Cartonașe galbene: Enache (25), Bakambu (26), Tamaș (32, 79), Golubovic (68), Achim (90+1)

Cartonaș roșu: Tamaș (79)

AGERPRES

De același autor

Related Articles