[FOTO] Caz revoltător: la nici 2 ani a fost bătut crunt de părinți!

222

Un caz grav de abuz în familie a fost depistat în Arad. Un copil de nici doi ani a fost adus la spital cu multiple răni fizice. Mama sa a fost cea care l-a adus, pe motivul că cel mic a căzut și s-a lovit. Medicii de acolo și-au dat seama însă că este vorba de un abuz, într-o formă gravă și au luat toate măsurile, ca acesta să fie în siguranță. Medicul Henry Osakwe de la Spitalul Județean Arad s-a ocupat de acest caz, echipa din secția de urgențe pediatrie oferindu-i îngrijirea fizică și psihică necesară. Familia provine din localitatea Pecica și este alcătuită din 6 copii și cei doi părinți.

Anamaria Nyeki, președintele Asociației Cetatea Voluntarilor a fost cea care a făcut cunoscut acest caz revoltător :

” Vreau să dau înapoi zilele, măcar cu o săptămână sa fiu acolo lângă tine și să te apăr de mâna mamei tale!!! Să o opresc să dea în tine ca într-un sac de box ! Internat la Spitalul Judetean Arad cu multiple răni fizice și sigur mai multe sufletești l-am cunoscut azi pe micutul V…! I-am dus daruri cu drag pregătite de copii în campania umanitară “Cutia cu Suflet”, darurile colorate care l-au făcut să zâmbească și să aibă în sfârșit o zi frumoasă !!!! Medicul Henry Osakwe îl îngrijește cu mare drag și asistentele îl îndrăgesc și au mare grijă de el! Am plecat de acolo… nici nu știu cum…revoltată…tristă…am lasat acolo un suflet mic…și mult prea trist!, a spus Anamaria.

Micuțul are probleme de comunicare, se comport ca și un bebeluș de câteva luni,nu rostește cuvinte.

În perioada următoare va fi demarată o anchetă în acest caz și mai mult ca sigur că cei doi adulți vor fi decăzuți din drepturile părintești. Asociația Cetatea Voluntarilor susține aceste demersuri și dorește implicarea cât mai urgentă a factorilor decizionali.

Cristina Corocan