Viceprimarul Reşiţei, Paul Vasile acuză: În Reşiţa s-a lucrat haotic, la ordin

254

În Reşiţa s-a lucrat atât de prost, încât eu cred că s-a lucrat la ordin” – este concluzia trasă de viceprimarul Paul Vasile în urma şedinţei de analiză a stadiul lucrărilor tehnico-edilitare efectuate de E-ON, Enel şi Hidroconstrucţia, care a avut loc astăzi.

El a solicitat sistarea lucrărilor şi pregătirea lor pentru conservare şi circulaţia pe timp de iarnă.

Dacă despre lucrările celor de la gaz şi electricitate, Paul Vasile nu a avut de comentat, în ceea ce priveşte cele făcute de Hidroconstrucţia, situaţia este cu totul diferită. Programul săptămânal de lucrări prezentat de societatea în cauză a fost analizat stradă cu stradă, stabilindu-se termene concrete pentru astuparea şanţurilor şi încheierea asfaltărilor.

Viceprimarul a cerut de urgenţă deschiderea circulaţiei pe strada Dealu Mare, închisă de o bună bucată de vreme şi pe care nu s-a făcut mai nimic. Reprezentaţii Hidroconstrucţia au afirmat că dacă temperaturile o permit, vor încheia betonarea în 6 zile, iar dacă vremea nu e bună, o pot deschide în stadiul în care se află, ceea ce nu a fost pe placul viceprimarului. El a solicitat ca eforturile să fie înteţite astfel încât vineri să poată fi deschisă. În ceea ce priveşte străzile Caen, 24 Ianuarie, Calea Caransebeşului, Făgăraşului, Rândul 2 şi altele sparte şi nereparate de Hidroconstrucţia s-au căutat soluţii de remediere prin astupare cu piatră spartă compactată până la primăvară.

Nici activitatea angajaţilor firmei de consultanţă care trebuie să verifice calitatea lucrărilor nu a fost apreciată de viceprimar, care a cerut inginerilor firmei să stea mai mult în teren şi mai puţin la birou. „De 5 zile mă plimb pe străzile în lucru şi nu am văzut nici un consultant” – a afirmat acesta.

În zilele acestea frumoase, nimeni nu vrea să lucreze. La viitoarea întâlnire aş dori o dare de seamă cu ce s-a făcut-a concluzionat Paul Vasile care, pe de altă parte şi-a arătat disponibilitatea de a-i ajuta cu totate mijloacele primăriei – utilaje , asfalt, forţă umană – contra cost, desigur.