PEREGRINII sunt muzicienii călători din vechile vremuri , și fiecare din poveștile muzicale pe care le aduc în concertele lor poartă o istorie.

Membrii trupei sunt multi-instrumentişti (fluiere, cimpoaie, corzi, percuţii, clape), iar repertoriul de world music i-a făcut deja cunoscuți atât la evenimentele majore ale Timișoarei, cât și prin proiectele proprii, originale (spectacole de reconstituire istorică sau concerte-teatru de modă veche-Șah la Rege, Ziua Turnirului, Curtea Miracolelor și multe altele).

Recent, PEREGRINII au câștigat ediția a șasea Next Star și în 15 decembrie vor participa la finala națională. De asemenea, anul acesta, Lucas de la Peregrinii a câștigat locul 2 pe țară la prima lui participare, ca reprezentant al Colegiului de Arte Ion Vidu, la concursul de interpretare (pian) rezervat virtuozilor.

 

PEREGRINII sunt foarte tineri (14-16 ani), însă exemplul lor este urmat de mulți. Școala Peregrinilor, un proiect al C.J.T., a creat deja mai multe trupe de muzică formate din copii și tineri, gata să aducă mândrie Banatului și viitoarei Capitale Culturale Europene.

Cu prilejul evenimentului organizat de Radio România Reșița, Peregrinii sunt onorați să aducă în fața publicului un spectacol special.

Veniți în data de 21 decembrie să-i vedeți! Par foarte tineri, dar vorbesc toate limbile Europei Vechi și cunosc vechile codice muzicale. Ei sunt de fapt adevărați călători în timp!

Există speranţă pentru bolnavii de cancer? Împreună putem oferi viaţă!  Împreună îi ajutăm să meargă mai departe!

Radio Reşiţa vă invită în prejma sărbătorilor să întindem o mână de ajutor bolnavilor de cancer.

Vă aşteptăm în perioada 19-24 decembrie, în Centrul Civic din Reşiţa, la „Căsuţa de sticlă”. Sub sloganul „Muzică pentru viaţă”, împreună, vom încerca să strângem fonduri pentru construcţia primei clinici de recuperare oncologică din România, situată în localitatea Slatina Nera din Caraş-Severin.