Sunteţi din Reşiţa? Locuiţi la bloc şi aveţi câine? Atunci aveţi nevoie de acordul vecinilor şi trebuie să plătiţi cheltuieli de întreţinere

Reşiţenii care locuiesc la bloc pot creşte câini şi pisici, numai cu acordul scris al vecinilor, în caz contrar riscă amenzi usturătoare. Proprietarii trebuie să plătească şi cheltuieli de întreţinere – apă rece sau caldă, gaz, curăţenie, dacă aceste utilităţi se furnizează în sistem pauşal. În plus, dacă animalele de companie provoacă daune pe scara blocului, cei în cauză sunt buni de plată.

Locatarii care au câini sau pisici sunt obligaţi să aibă carnet de sănătate al animalului, animal care trebuie să fie sterilizat.

Proprietarii de animale de companie trebuie să ştie că este interzis plimbatul câinilor, indiferent de talie şi rasă în parcurile de pe Muncii şi din Micro IV. Decizia vine în urma numeroaselor reclamaţii de la popualaţie. Acestora li se permite însă accesul în centrul civic, Parcul Tricolorului şi Parcul Cărăşana, deoarece nu există altă cale de acces ocolitoare. În cazul plimbăriloe este obligatorie lesa, dar şi botniţa în cazul câinilor de talie mijlocie şi mare. Tot obligatorie este şi măturica, punga şi mănuşile în vederea colectării dejecţiilor.

9 COMENTARII

  1. :)))) Cum naiba vine asta “Proprietarii trebuie să plătească şi cheltuieli de întreţinere – apă rece sau caldă, gaz, curăţenie, ” cine naiba a scris un asa articol ? nu e totul contorizar ? cum a zis si “Mihaela”.Oricum dar cainii aia fara stapan ce umbla peste tot si nu umbla cate 1 umbla cu haite de 5-6 ca mi si frica sa ies cu cainele ca cine stie ce poate pati cainele dar si eu,Si daca toti vecinii sunt de acord si 1 sau 2 nu sunt ce se intampla ? imi ia cainele ca mai am vecini care sunt capabili sa nu semneze ca au ceva personal cu mine si mi-ar face rau cu ocazia asta.Intai ocupati-va de cainii maidanezi care se plimba in toate parcuriile si se”caca”peste tot nu sa tot ai prindeti si dupa 1 luna ai dati drumul.Ce sunt de acord este sa se adune “rahatul dupa ei si botnita si lesa la cainii de talie mare

    PS:Iar cu sterilizarea nu sunt de acord

    • Citiţi cu atenţie. Se plătesc cheltuieli de întreţinere dacă utilităţile sunt furnizate în sistem pauşal

  2. Problema este ca nu adună nimeni după iei. Eu am vecină care are caine și a lăsat câinele să își facă nevoile unde se juca copilul meu de 2 ani. Când am spus să strângă sa făcut că plouă și a plecat. Doamna în cauză fiind profesoară. Am ajuns să urăsc câinii numai din cauza unor nenorociți de stăpâni.

  3. le pot plimba oriunde nu am nimic inpotriva ..dar sa aduna rahatu dupa ei, daca ii cauti niciunul nu are punga sau ceva la ei….care nu are sa fie amendati, dar politia locala este doar cu plimbatu…

  4. Acordul vecinilor să ce ???să am câine ???doar nu am tigru…să plătesc ce ???oricum totul e contorizat…plângerile sa le facă pentru zecile de maidanezi care oricum intră în ce parc vor ei…și după care nu aduna nimeni mizeria….

  5. e eronat…nu e permis in parcul Tricolorului…si e permis pe Muncii unde e un cutodrom fantoma.Vara e plin de purici si cu gardul si poarta distruse..o informatie data evaziv..Cainii de lupta trebuie sa fie castrati si sa prezinte un permis special .Sunt multe de scris dar….

    • În urma unor plângeri făcute de deţinătorii de animale de companie şi la solicitarea unui consilier local, hotărârea a fost modificată. În Parcurile Tricolorului și Cărășeana, dar și centrul civic, patrupedele pot fi plimbate de acum înainte. Restricţii se mai menţin doar în Parcurile Copiilor de pe Bulevardul Muncii şi din Micro 4.

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles