Românii nu își permit să ia masa în oraș

Mai mult de o treime (35,7%) dintre locuitorii României nu-şi permit să iasă în oraş să mănânce sau să bea cu prietenii sau cu familia o dată pe lună, arată datele publicate de Eurostaţ biroul de statistică al Uniunii Europene. Ponderi similare se mai întâlnesc în Ungaria (unde 36,5% dintre locuitori nu au resurse pentru a ieşi lunar în oraş) sau în Bulgaria (30%).

În România, cei mai afectaţi sunt locuitorii în vârstă, având în vedere că din totalul populaţiei de peste 65 de ani un procent de 43% nu-şi permit să iasă în oraş. În acelaşi timp, în Ungaria o situaţie mai dificilă o au tinerii, având în vedere că 40% dintre aceştia nu-şi permit să ia masa în oraş (spre deosebire de România, unde 37,6% dintre tinerii care au sub 25 de ani nu pot să iasă lunar la restaurant sau într-un bar).

La nivelul celor 28 de state din Uniunea Europeană, aproape unu din zece locuitori nu are bani suficienţi pentru astfel de activităţi în fiecare lună. La polul opus se află Suedia sau Finlanda unde numai un procent din populaţie nu are bani destui pentru a mânca în oraş. RRA

Cele mai citite

Related Articles