Cod portocaliu de ninsori viscolite în sud-vestul Banatului. Drumurile spre Semenic deschise circulaţiei

Semenicul sub incidenţa viscolului.

Contactat telefonic omul de afaceri Sorin Minda, cabanier pe Semenic, a transmis pentru Radio Reşiţa că pe platou ninge, viscoleşte, vizibilitatea este foarte redusă, iar utilajele acţionează, dar nu pot face mare lucru din cauza vântului puternic. Dacă vântul se va opri, administratorii pârtiilor au promis că le vor pregăti pentru schi în weekend.

În plus, şeful Serviciului comunicare al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Camelia Basaraba a declarat pentru Radio Reşiţa că, pe toate drumurile care duc spre Muntele Semenic, circulaţia este deschisă şi se circulă în condiţii de iarnă. În ceea ce priveşte tronsonul Văliug – Brebu Nou – Slatina Timiş (n.r. Transalpina Banatului) şi acesta este deschis în prezent traficului rutier, dar dacă, condiţiile meteorologice se vor înrăutăţi şi acesta va avea soarta drumului judeţean 608 A, Telescaun – Staţiunea Muntele Mic.

Incidenţa de cod portocaliu instituită este valabilă pentru intervalul 02.12.2016, ora 08.00 – 03.12.2016, ora 02.00, fenomenele vizate fiind: intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în zonele de munte, a mai spus aceasta.

Şoferii sunt sfătuiţi să se informeze în privinţa avertizărilor meteorologice înainte de a porni la drum, iar în situaţia în care rămân blocaţi să apeleze numărul de urgenţă 112.

Participanţii la trafic sunt rugaţi să apeleze numărul de telefon 0255 – 213.2012 înaintea efectuării unei deplasări pe drumurile judeţene, a mai precizat Camelia Basaraba.

Foto: arhiva

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles