Viscol la munte. Drumul spre Muntele Mic a fost închis de autorităţi!

Veste proastă pentru turiștii care plănuiau să urce astăzi pe Muntele Mic.

Autoritățile au intrat în alertă în urma unui cod portocaliu de vânt puternic, iar accesul spre Muntele Mic este momentan închis. Reprezentantul Salvamont Horia Cocie a declarat pentru Radio Reşiţa că pe platou viscoleşte de aseară, zăpada măsoară peste jumătate de metru, este ceaţă, iar vizibilitatea este redusă sub 150 de metri. Dacă vântul se va opri după ora 14.00, aşa cum a fost anunţat de meteorologi, de mâine se va putea schia pe toate pârtiile, a mai subliniat acesta.

https://www.facebook.com/valentin.balaban/videos/1427626503916041/

Amintim că, județul Caraș-Severin a intrat, în această dimineață, sub incidența unui cod portocaliu de vânt puternic valabil până în dimineaţa zilei de sâmbătă, 3 decembrie la ora 02.00, spune Camelia Basaraba – şeful serviciului comunicare din Cadrul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, fapt ce a dus la închiderea tronsonului Telescaun – Muntele Mic:

“Direcţia de administrare a Domeniului Public şi Privat a judeţului Caraş-Severin a înaintat Poliţiei Rutiere o solicitare, aprobată ulterior, privind închiderea drumului judeţean de acces spre Muntele Mic. Facem precizarea că zona de munte a judeţului Caraş-Severin se află sub cod portocaliu de viscol fiind estimate intensificări ale vântului la peste 1.700 de metri altitudine care vor depăşi 90 de km/ h, iar ninsoarea va fi spulberată.”

Contactat telefonic omul de afaceri Sorin Minda, cabanier pe Semenic, a transmis pentru Radio Reşiţa că pe platou ninge, viscoleşte, vizibilitatea este foarte redusă, iar utilajele acţionează, dar nu pot face mare lucru din cauza vântului puternic. Dacă vântul se va opri, administratorii pârtiilor au promis că le vor pregăti pentru schi în weekend:

“Ninge pe Semenic, e frig, bate vântul. Am vorbit cu cei care fac deszăpezirea pe traseul Prislop – Semenic, au trecut cu lama în sus şi în jos, drumul e practicabil în condiţii de iarnă. Am vorbit şi cu Nelu Popa (n.r. Ioan Popa) care a promis că va urca astăzi să bătătorească pârtia, iar pe weekend aceasta va fi funcţională. Mâine se opreşte vântul, iar duminică va ieşi soarele. Momentan viscoleşte, zăpada zboară în toate direcţiile, dacă ieşi afară te întorci ca Moş Crăciun plin de promoroacă. Sunt şi turişri, o parte fac mişcare, profită de zilele libere, chiar dacă afară ninge, e vânt şi frig. Turişrii pot urca în weekend la munte echipaţi de sezon.” 

Vom reveni cu informaţii!

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles