Băile Herculane – Cea mai sigură stațiune în acest weekend!

La Sala de conferinte a Complexului Afrodita din Băile Herculane se desfăşoară astăzi Conferinţa VEST Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor (IPA) – Secţia Română, cu tema BUNE PRACTICI LA REGIUNILE DIN VESTUL ROMÂNIEI – aspecte pozitive care pot fi folosite şi de alte regiuni din cadrul IPA – Secţia Română. Participă la acest eveniment aproximativ 100 de poliţişti din ţară, precum şi o delegaţie a poliţiştilor din Dusseldorf (Germania).

Pe această temă, Gheorghe Moldovan – preşedintele Regiunii 1 Timiş a reliefat o serie de proiecte derulate la nivelul regiunii, subliniind buna colaborare cu Corpul Naţional al Pliţiştilor şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual. Două dintre aceste proiecte vizeză concursul internaţional de tir, care anul viitor va ajunge la cea de-a VIII-a ediţie şi BALUL PRIMĂVERII, organizat în luna martie a fiecărui an, evenimente la care sunt invitate să participe şi regiuni partenere din Ungaria, Italia şi Serbia. O posibilitate de finanţare a altor proiecte o reprezintă fondurile alocate de la bugetele locale şi judeţene pentru activităţi culturale şi pentru tineret, regiunea participând cu 10 la sută la finanţarea proiectelor.

Pe parcursul discuţiilor a fost scoase în evidenţă necesitatea realizării unor parteneriate chiar între regiunile din cadrul IPA- Secţia Română, parteneriate care nu s-au realizat până în prezent. De asemenea, au fost abordate aspecte privind relaţiile între regiuni şi cetrul IPA – Secţia Română, precum şi utilitatea colaborărilor între IPA şi celelalte structuri ale poliţiştilor.

 

Paul Sever-Smadu

Cele mai citite

Related Articles