Săniuş şi bulgăreală în staţiunile montane din Caraş-Severin

Sfârşit de săptămână cu soare şi zăpadă în munţii Banatului.

Weekend cu soare şi zăpadă la munte. Iubitorii sporturilor de iarnă pot opta în acest sfârşit de săptămână, ca şi destinaţie de petrecere a timpului liber, pentru staţiunile montane din Caraş-Severin, Semenic şi Muntele Mic. Reprezentantul Salvamont Horia Cocie a declarat pentru Radio Reşiţa că, zăpada de pe platou s-a topit în mare măsură, însă amatorii de săniuş şi bulgăreală se pot bucura încă de iarnă. Potrivit acestuia, drumul este practicabil şi deschis în totalitate turiştilor.

În ceea ce priveşte staţiunea montană Semenic, sâmbătă şi duminică, va fi mult soare, însă de săptămâna viitoare, iarna revine în Banatul de Munte, spune omul de afaceri Sorin Minda:

“Weekendul ăsta o să avem plin de soare, deci e foarte frumos… un weekend prelungit până duminică seara când începe iarna pe Muntele Semenic, prima zăpadă de după soare. Avem temperaturi pe minus toată săptămâna viitoare, minus 8, minus 9 pe zi. Weekendul ăsta o să avem şi 7 şi 8 grade Celsius până duminică la prânz. Turiştii pot veni, e minunat, soare, drumul e curăţat, zăpadă mai e doar pentru poze. Noi am pregătit săniile, vinul fiert şi ceaiul sunt pe foc, aşteptăm lumea să vină să privească cerul şi să contempleze natura.”

Amintim turiştilor care aleg ca destinaţie de sfârşit de săptămână staţiunile montane din Caraş-Severin că trebuie să aibă echipate autovehiculele cu cauciucuri de iarnă pentru a evita posibilele incidente care pot apărea pe traseu. (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles