Casa Albă s-a umplut de celebrităţi

Robert de Niro, Tom Hanks, Michael Jordan şi Bill Gates au primit cea mai înaltă distincţie americană.Vedete din cele mai diferite domenii au fost recompensate de Barack Obama cu Medalia Prezidenţială a Libertăţii – cea mai înalta distincţie civilă din Statele Unite.

21 de nume sonore au fost pe lista de invitaţi.

”Aceasta este America. E bine să conştientizezi, văzând această incredibilă colecţie de oameni, că aşa am devenit naţiunea cea mai mare din lume. Nu pentru că suntem diferiţi, ci pentru că în diferenţele dintre noi găsim ceva comun de împărtăşit”’, a declarat Barack Obama.

Sportivi, oameni de afaceri, actori, activişti, profesori. Tom Hanks, Robert de Niro, Robert Redford, Diana Ross, Bruce Springsteen, Bill Gates, Michael Jordan şi-au primit rând pe rând medalia.

E o distincţie care se acordă anual persoanelor care au adus contribuţii remarcabile la securitatea sau intereselor naţionale americane, la pacea mondială, sau celor care au depus eforturi semnificative în domeniul cultural, artistic.

Mai presus de toate, a fost un moment de suflet. Au fost zâmbete când lângă Obama a stat fostul baschetbalist Kareem Abdul-Jabbar.  Dar au fost şi lacrimi.

Întreaga înregistrare :

http://https://www.youtube.com/watch?v=a9a8Yrp-H5M

sursa info: Gândul

De același autor

Related Articles