Decizie istorică a Bisericii Catolice: Papa Francisc permite preoţilor să ierte femeile care au făcut avort

Papa Francisc a anunţat, într-o scrisoare dată publicităţii luni, că va permite preoţilor catolici să ierte păcatul avortului.

Astfel, Suveranul Pontif a transformat o derogare temporară, acordată cu ocazia Anului Milostivirii, într-una permanentă, ţinând, totuşi, să explice că întreruperea de sarcină rămâne „o faptă gravă”, dar că „nu este niciun păcat pe care mila Domnului să nu-l poată atinge şi şterge atunci când întâlneşte o inimă care se căieşte şi care îşi doreşte să trăiască în pace cu Dumnezeu”. Până acum, acest drept era rezervat doar episcopilor şi duhovnicilor cu statut special.

Papa Francisc a transmis că toţi preoţii ar trebui să poată ierta avortul, transformând astfel o derogare temporară pe care o acordase pentru Anul Jubiliar al Milostivirii într-o măsură permanentă.

De astăzi înainte le acord tuturor prelaţilor, în virtutatea slujbei lor de slujire a enoriaşilor, permisiunea de a-i ierta pe cei care au comis păcatul avortului”, a scris Papa într-o epistolă apostolică menită să marcheze finalul Anului Milostivirii.

MEDIAFAX

De același autor

Related Articles