Donald Trump își alege echipa

Președintele ales al SUA, Donald Trump, i-a propus ieri funcția de consilier național pentru securitate general-locotenentului în rezervă, Michael Flynn. Informația a fost dezvaluită pentru CNN de o sursă din echipa de tranziție, care nu a precizat însa dacă Flynn a acceptat sau nu.
Flynn are 57 de ani și a jucat un rol important în campania prezidențială a lui Trump, participând la mitinguri și fiind hiperactiv pe contul de Twitter al miliardarului. Eventuala sa numire nu ar avea nevoie de confirmarea Senatului, pe care cel mai probabil nu ar fi obținut-o având în vedere șirul lung de declarații controversate pe care le-a făcut de-a lungul vremii. Ba Flynn chiar a fost dat afară în timpul celui de-al doilea mandat al lui Obama din funcția de director al Agenției Informațiilor pentru Apărare.

În cartea sa lansată în 2016, Flynn spune că a fost concediat de “cenzori” cărora nu le-a plăcut faptul că el a zis unei comisii din Congres că SUA “nu mai sunt atât de în siguranță pe cât erau în urmă cu câtiva ani”. Oficiali din Administrația Obama au explicat însă că motivul demiterii a fost stilul său de a conduce.
Creată prima oară în timpul Războiului Rece, funcția de consilier național pentru securitate este văzută drept una esențială. Consilierul are un rol important în implementarea viziunii noii administrații în ce privește departamentele și agențiile care au legătură cu securitatea națională.

Sursa: ziare.com

Cele mai citite

Related Articles